Haberler

İngilizcelerini Geliştirmek İçin "Mektup Arkadaşlığı" Yapıyorlar

İpekyolu ilçesinde bir okulda hayata geçirilen "Bir Mesaj Bize Bir Dünya Açar" projesi ile öğrenciler, İngilizcelerini geliştirmek için yabancı öğrencilerle mektuplaşıyor.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki Fevzi Geyik İlkokulunda görevli İngilizce öğretmeni Esra Özge İren, hem öğrencilerin İngilizce daha rahat cümle kurmaları ve kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri hem de farklı bir aktivite yapmak için okulun idaresinin desteğiyle "Bir Mesaj Bize Bir Dünya Açar" projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamda, okulun 4. sınıf öğrencileri, İngilizce yazdıkları mektuplarda kendilerini tanıttı ve günlük aktivitelerini belirtti.

Hazırlanan mektuplar, öğretmenler tarafından İtalya'daki bir okula gönderilirken öğrenciler, bu şekilde yabancı akranlarıyla iletişime geçerek, yabancı dillerini geliştiriyor.

Okul müdürü Harun Yeşilova, yaptığı açıklamada, amaçlarının öğrencilerin farklı ülkelerdeki öğrencilerle iletişime geçmelerini sağlamak ve yabancı dillerini geliştirmek olduğunu söyledi.

İngilizce öğretmeni İren ise söz konusu projeyi öğrencilerin İngilizce'yi daha iyi öğrenecekleri düşüncesiyle hayata geçirdiklerini belirterek, "Uluslararası platforma üye olarak İtalya'da'ki ICS Calderara di Reno okuluyla ortak okul olduktan sonra öğrenciler aralarında İngilizce mektuplaşmaya başladı. Öğrencilerin dili yaşayarak öğrenmelerini istedik ve bunu kullansın istedik." dedi.

Öğrencilerin daha rahat İngilizce cümle kurabilmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için mektup arkadaşlığını düşündüklerini dile getiren İren, "Bunu yaparken bir Avrupa ülkesiyle olsun dedik. Öğrenciler için de farklı bir etkinlik olur diye düşündük. Projemizi hazırlayıp sunduktan sonra kabul edildi. Okulumuzun 4. sınıf öğrencileri ilk mektuplarını gönderdi ve İtalya'da'ki öğrencilerden gelen mektuplara cevap yazmaya başladılar." diye konuştu.

Öğrenci Yağmur Kavak da İtalya'dan gelen mektuplardan mutlu olduklarını dile getirerek, "Biz de onlara yazıyoruz. Fiziksel özelliklerimi, hangi okula gittiğimi ve sevdiğim hayvanları yazdım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İpekyolu İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title