Haberler

İngiliz Uyruklu Vatandaşlar İdari Para Cezası Yememek İçin Kuyrukta Bekliyor

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların, gelir tespit yaptırmaları için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na müracaatları Şubat ayı sonuna kadar uzatılırken, yabancı uyruklu vatandaşların, sağlık sigortasından yararlanmaları için SGK Müdürlüklerine...

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların, gelir tespit yaptırmaları için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na müracaatları Şubat ayı sonuna kadar uzatılırken, yabancı uyruklu vatandaşların, sağlık sigortasından yararlanmaları için SGK Müdürlüklerine müracaatları ise uzatılmadı.

SGK Fethiye İlçe Müdürlüğü'ne müracaat etmekte olan İngiliz ve diğer ülke vatandaşlarından bazıları ülkelerinde emekli olduklarını, Türkiye'de de bu emeklilik nedeniyle sağlık güvencesinden yararlandırmalarını istediler. Fethiye SGK İlçe Müdürlüğü'nde formlarını doldurup, teslim etmek için sıraya giren, çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlardan bazıları, "Müracaat etmezsek idari para cezası uygulanacakmış. Biz ülkemizde emekli olduk. Burada yaşıyoruz, orada sigortamız var. Neden ikinci bir kez daha bu uygulama burada yapılıyor" diye konuştular.

SGK Fethiye İlçe Müdürü Birsen Dursun, "Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların gelir tespiti yaptırma süreci Şubat ayı sonuna kadar uzatıldı. Yabancıların sağlık sigortasından yararlanma süresi bu ay sonunda bitecek. Onların müracaat süresi uzatılmadı. Müracaat etmezlerse idari para cezası uygulanacak" dedi.

"Yabancı uyruklu vatandaşların da Türk vatandaşların sağlıktan yararlandığı gibi sağlık sigortası olacak" diyen SGK İlçe Müdürü Birsen Dursun, "İngiltere, Türkiye'deki vatandaşlarının sağlık yardımlarını karşılamıyor. İngiltere, Almaya gibi değil. Biz müracaatlarını alıyoruz. Eksik belgelerini şubat ayı içerisinde tamamlayacaklar. Ülkelerinden sigortalı olduklarını gösteren ıslak imzalı belgelerini Şubat ayı içinde getirmeleri gerekiyor. Hepsinin talepleri ayrı ayrı" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Fethiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title