Haberler

İngiliz Sendikası Gmb Öcalan'a Özgürlük Kampanyası Başlatıyor

Dha DIŞ HABER- İngiltere'nin en büyük üçüncü sendikası olan GMB (Genel-İş Sendikası) PKK Lideri Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısı yapmaya hazırlanıyor.

Dha DIŞ HABER-

İngiltere'nin en büyük üçüncü sendikası olan GMB (Genel-İş Sendikası) PKK Lideri Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısı yapmaya hazırlanıyor.

98. kongresini İrlanda'nın başkenti Dublin'de 8-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirecek olan GMB'nin kongresinde yapılacak çağrıyı sendikanın üst düzey yöneticileri yapacak. Kongrenin ikinci günü olan 9 Haziran'da düzenlenecek "Öcalan'a özgürlük! Kürtlere özgürlük" başlıklı toplantıya GMB'nin Genel Sekreteri Paul Kenny, Başkan'ı Mary Turner ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu direktörü Bert Schouwenburg konuşmacı olarak katılacak. Toplantıda Kürt Ulusal Meclisi temsilcisi Rizgar Wan'da hazır bulunacak.

Konuya ilişkin sendikadan yayınlanan açıklamada, 1999 yılında tutuklanarak İmralı Adası'na yerleştirilen Abdullah Öcalan'ın, Kürt sorununun çözümüne yönelik müzakere sürecinin kilit ismi haline geldiği belirtildi. Öcalan'ın 16 yıldır süren tutukluluğuna rağmen barış ortamının sağlanması için çalıştığı kaydedilen açıklamada, PKK liderinin bir an önce serbest bırakılmasının, çözüm sürecini hızlandıracağı savunuldu.

Abdullah Öcalan üzerindeki izolasyonların kaldırılmasının barış sürecini güçlendireceği iddia edilen GMB açıklamasında, Öcalan'ın müzakere sürecini yürüten Kürt tarafının başında, Türk Hükümeti ile sürece dahil edilmesi için yasal zeminin hazırlanmasının hayati öneme sahip olduğu öne sürüldü.

Açıklamada "GMB Sendikası, Barış sürecini hızlandıracağına inandığı Abdullah Öcalan'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmaktadır. Türkler ve Kürtler arasında kalıcı bir barış ortamı için bu gerekli bir adımdır. Öcalan her zaman politik bir tutuklu konumundadır ve özgürlüğüne kavuşana kadar da böyle değerlendirilecektir" denildi.

126 yıllık bir geçmişi olan GMB sendikasının 600 binden fazla üyesi bulunuyor. Daha çok yerel yönetimler, hastaneler ve okullarda örgütlü olan sendika, ana muhalefetteki İşçi Partisi üzerinde de etkili durumda.

Türkiye, İngiliz hükümetinin İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA) ile terör sorununu nasıl çözdüğünü ve İrlanda'daki barış sürecini yakından izliyor. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title