Haberler

İngiliz Polise Başparmak Cezası

İngiltere'de, Araç Kulanırken İki Başparmağını Kaldırarak Hız Kameralarına Gülümseyen Polis Memuru David Mayes, 6 Ay Trafikten Men ve Para Cezasına Çarptırıldı.

İngiltere'de, araç kulanırken iki başparmağını kaldırarak hız kameralarına gülümseyen polis memuru David Mayes, 6 ay trafikten men ve para cezasına çarptırıldı.

Ülkenin South Yorkshire bölgesindeki polis merkezinde görevli, 34 yaşındaki polis memuru David Mayes, bir vatandaşın, 999 arayarak yardım çağrısında bulunması üzerine hızla olay yerine doğru yol almaya başladı. Saatte 40km hız limitinin bulunduğu bir sokakta 73 km hızla seyreden polis memuru, yol üzerinde bulunan hız kamerasına yaklaşınca iki baş parmağını kaldırdı ve gülümseyerek adeta dalga geçti.

Polis memuru Mayes'in iki başparmağı havada ve gülümseyen görüntüsü, hız kamerası tarafından tesbit edildi ve kayıtlara geçti. Daha sonra hız kayıtlarında yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan bu görüntü, polis memurunun başını yaktı.

Geçtiğimiz gün Halifax Bölge Mahkemesi'ne çıkarılan David Mayes, araç kullanırken gerekli itinayı göstermemek ve dikkatsizlik suçundan 6 ay trafikten men ve 400 Sterlin (yaklaşık 950 YTL) para cezasina çarptırıldı.

Tolerans yok

Polis memuru Mayes'in hız yaparken iki parmakğını kaldırarak, kameraya gülümsemesinin yanlış olduğunu vurgulayan South Yorkshire polis yetkilileri, 999 yardım çağrısına cevap veren polislerin, hız yapmak zorunda olduklarını fakat bu tür davanışlarda bulunmalarının yanlış olduğunu belirtiyorlar. Bu tür davranışlara sıfır tolerans ile yaklaştıklarının altını çizen yetkilileri, polis memuru Mayes'in toplum hizmetinden alındığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title