Haberler

İngiliz Hükümetinden 2018 Dünya Kupası Adaylığına Tam Destek

İngiliz Hükümetinden, 2018 Dünya Kupası Finalleri'ne Ev Sahipliği Yapmak İçin Adaylığını Koymaya Hazırlanan Futbol Federasyonuna Tam Destek Geldi.

İngiliz hükümetinden, 2018 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapmak için adaylığını koymaya hazırlanan futbol federasyonuna tam destek geldi.

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için adaylığını koymaya hazırlanan İngiltere Futbol Federasyonu'na (FA), İngiliz hükümetinden de destek geldi. İngiltere Maliye Bakanı olan ve yıl sonunda başbakan olmasına kesin gözüyle bakılan Gordon Brown, Londra'nın 2012 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, Dünya Kupası'nın da Britanya için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Brown, konuyla ilgili hazırlanan İngiltere'nin adaylığı için 'Avrupa'nın seçkin adayı' ifadesinin kullanıldığı 50 sayfalık ön çalışma raporunun kamuoyuna duyurulmasından sonra konuştu. Brown, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: "2018, İngiltere'nin ilk kez Dünya Kupası'na ev sahipliği 1966'dan beri 50 yıldan fazla bir süre sonra olacak. Ben bu turnuvanın futbolun dünyaya yayıldığı ülkeye geleceğine inanıyorum. 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmamız, Britanya spor tarihi açısından on yıllık süreçteki belki de en büyük olayı olacak.

2006 Dünya Kupası Finalleri geçtiğimiz yıl 9 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da yapılmıştı. FIFA'nın rotasyon planı çerçevesinde 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne Güney Afrika ev sahipliği yapacak. 2014 Dünya Kupası Finalleri ise Güney Amerika'da yapılacak ancak hangi ülkenin ev sahipliği yapacağına henüz karar verilmedi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) 2018 Dünya Kupası Finalleri için başvuruları 2010 yılından önce almayacak. FIFA, 2018 için kararını ise 2011 yılının sonbaharında verecek.

(ERS-ERS-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title