Haberler

İngiliz Donanmasının Devriye Faaliyetleri Devam Edecek

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi David Triesman, Körfez'de Gemilerle Gerçekleştirilen Devriye Operasyonlarının Irak'ın Güvenliği İçin Önemli Olduğunu Belirterek, Bu Operasyonların Devam Edeceğini Bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilisi David Triesman, Körfez'de gemilerle gerçekleştirilen devriye operasyonlarının Irak'ın güvenliği için önemli olduğunu belirterek, bu operasyonların devam edeceğini bildirdi.

15 İngiliz askerin rutin bir kaçakçılık operasyonu sırasında İran tarafından gözaltına alınmasının ardından İngiliz Kraliyet Donanması operasyonları askıya almış ve bölgedeki faaliyetlerini gözden geçireceklerini bildirmişti. Konuyla ilgili olarak BBC radyosuna konuşan İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Lord David Triesman bu durumun geçici olduğunu belirterek, "Bu suların güvende tutulması gerekiyor. Petrol platformları korunmalı. Tehlikeli materyallerin Irak'a sokulmadığından emin olmamız gerekiyor" dedi.

Triesman operasyonların ne zaman yeniden başlayacağıyla ilgili ise kesin bir bilgi vermedi.

(AFP-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title