Haberler

    İngiliz Dev Kayyuma Devredildi On Binlerce Kişi İşsiz Kalabilir

    BBC'nin haberinde BHS'nin ana şirketi Duff & Phelps'in 88 yıllık şirketin tamamı için yeni bir alıcı bulmaya çalışacağı ifade edildi.

    Ülke genelinde 164 mağazası ve 11.000 çalışanı olan BHS'nin sahibi Dominic Chappell, 24 Nisan Pazar akşamı yaptığı açıklamada mağaza zinciri için gerekli finansmanı sağlayamadıklarını ve bu sebeple kayyuma devir için başvuruda bulunacaklarını aktardı.

    Bu süreçte ise mağazalar satışa devam edecek.

    Yöneticiler, BHS için "kayyumdan başka şans yoktu" dedi.

    İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

    Diğer yandan denetim kurumlarının İngiliz şirketin çalışanlarının yükümlülüklerini bugüne kadar yerine getirip getirmediğini inceleyeceği belirtildi.

    Eğer BHS için bir alıcı bulunamazsa, bu İngiliz perakende sektöründe 2008'de batan Woolworhts'un ardından en büyük şirket batması olacak.

    Ana şirketin yöneticileri Philip Duffy ve Benjamin Wiles, "Grup bir süredir yeniden yapılanmadan geçiyor ve de daha önce de basında geniş şekilde yankı bulduğu şekilde, bu durum hissedarlara haber edildi, yeni bir alıcı arayışı biliniyor" dedi.

    Firmanın 1,3 milyar Sterlin değerinde borcu ve 571 milyon Sterlin değerinde emeklilik fonu açığı olduğu bildirildi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title