Haberler

İngiliz Basınından "Maç Biletleri Ucuzlasın" Kampanyası

İngiltere'de Futbol Maçları Biletlerinin Gereğinden Yüksek Olduğunu Savunan The Sun Gazetesi, "Maç Biletlerinde İndirime Gidilsin" Kampanyası Başlattı. Kampanyanın İlk Gününe Binlerce Taraftar Katıldı.

İngiltere'de futbol maçları biletlerinin gereğinden yüksek olduğunu savunan The Sun gazetesi, "maç biletlerinde indirime gidilsin" kampanyası başlattı. Kampanyanın ilk gününe binlerce taraftar katıldı.

İngiltere'nin en çok satan gazetesi olan The Sun, futbol kulüplerinin İngiliz tarafları adeta soyduğunu belirterek bu duruma karşı bir kampanya başlattı. Premiere Lig takımlarının naklen yayın gelirlerinden yıllık 900 milyon Sterlin (2 milyar 500 milyon YTL) kazandığını belirten gazete, buna rağmen kulüplerin taraftarlarından tek bir maç seyredebilmek için 94 Sterlin (263 YTL) istediğini vurguladı.

ALMANYA'DA 15 YTL

Bu durumun adil olmadığı belirtilen kampanyada, örneğin Almanya'da liginde en üst düzey bir maçta bile 5 Sterlin'e (14 YTL) bilet bulunabildiği kaydedildi.

Gazete, Walne Rooney ya da Frank Lampard gibi yıldızların aldıkları ücretlerde kesintiye neden olsa bile bu kampanyayı sürdüreceklerini vurguladı. The Sun, hali hazırda bu oyuncuların bir haftada kazandığı parayı, sıradan taraftarların 5 yılda elde edebildiğinin de altı çizildi.

Futbol Taraftarları Derneği Başkanı Malcolm Clarke, gazetenin kampanyasına tam destek verdiklerini belirterek, "The Sun'a bu önemli konuyu gündeme getirdiği için teşekkür ederiz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title