Haberler

İngiliz Askerleri Basra Sokaklarını Temizliyor

Irak'ın Güneyindeki Basra Şehrinde Konuşlu Bulunan İngiliz Birliği, Sokakların Çöplerden Arındırılması Konusunda Yerel Yönetime Yardım Ediyor.

Irak'ın güneyindeki Basra şehrinde konuşlu bulunan İngiliz birliği, sokakların çöplerden arındırılması konusunda yerel yönetime yardım ediyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan "temizlik operasyonu"nda İngiliz birliğine bağlı istihkam takımının buldozer ve çöp kamyonları, geçtiğimiz aylarda Irak güvenlik güçleri ve Şii milisler arasındaki çatışmalardan sonra çöp ve hurda yığınına dönen sokakları temizledi. İngiliz İstihkam Takımı'ndan Binbaşı Sean Martin, son operasyonların ardından Irak Ordusu'nun sokakların temizlenmesi işinde kendilerine yardım edilmesi isteğine uyarak, bu yönde bir çalışma başlattıklarını belirtti. Binbaşı Martin, "Geçtiğimiz pazartesi başlayan temizlik çalışmaları 4 gün sürdü. Irak Ordusu'yla yakın temas halindeyiz. Daha önce de, şu an Basra'da konuşlu Irak Ordusu'nun 14. bölüğüne bağlı mühendisleri eğitmiştik. Şehirde oldukça iyi karşılandık. Temizlik işlerine yardım ediyoruz. İnsanlar bize oldukça dostane yaklaşıyor" dedi. Basra'nın eski günlerine dönmesi için temizlik ve diğer hizmetlere ihtiyacı olduğunu belirten Binbaşı Martin, Basralılar ve Irak Ordusu'nun şehri daha yaşanabilir hale getirmek için oldukça istekli olduğunu ifade etti. İngiliz ve Irak ordusunun ortak çalışmalar yürüttüğünü belirten Martin, yerel yönetimin de kendilerine yardımcı olduğunu söyledi. Binbaşı Sean Martin, "Yardım etmek için buradayız. Irak Ordusu'nun kapasitesini artırmaya ve Basra'yı daha güvenli, daha yaşanılabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Basra'daki İngiliz kuvvetlerinin sözcüsü Binbaşı Tom Holloway ise, bölgedeki İngiliz ve Amerikan güçlerinin en başından beri olduğu gibi, 6 hafta önce başlayan askeri operasyonlarda da Irak Ordusu'na destek olduğunu ifade etti. Irak Ordusu'nun, istihkam alanında ilk başlarda biraz zorlandığını ifade eden Holloway, Iraklı askerlerin zamanla işi öğrenmeye başladığını kaydetti. Holloway, "Ordunun ve polisin kalitesi oldukça iyi duruma geldi. Şehirde yaklaşık 40 bin Irak polisi ve askeri var, ama sadece birkaç yüz İngiliz ve Amerikan askeri var. Sanırım biz çekilirsek, Basra halkı farkı hissetmeyecek" dedi. Görevlerinin güvenliği sağlamak ve halka hizmet sunmak olduğunu belirten Holloway, çöp temizleme, su kanallarını temizleme gibi küçük projelere de katkıda bulunduklarını söyledi. Binbaşı Holloway ayrıca, "Kanımca, son operasyonlar Basra'ya yeni bir güven verdi. Geçtiğimiz hafta şehri ziyaretimde halkın mutlu ve rahat olduğunu gördüm. İnsanlar artık rahatça işlerine gidebiliyor, ki bu da güvenlik açısından iyi bir haber" şeklinde konuştu.

(MB-YD-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title