Haberler

Infantino'nun Başı Panama Belgeleriyle Dertte

Panama belgeleri arasında yer alan bir UEFA Şampiyonlar Ligi yayın hakları anlaşmasında, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da imzasının bulunduğu iddia edildi.

İngiltere'nin The Guardian gazetesinde yer alan haberde, UEFA'nın 2006'da Cross Trading adlı off-shore şirketiyle yaptığı yayın hakları anlaşmasında, o dönem UEFA'da yönetici olarak çalışan Infantino'nun da imzasının bulunduğu öne sürüldü.

Geçmişte yolsuzluk yapmakla suçlanan şirket sahipleri Hugo ve Mariano Jinkis'in, 111 bin dolara aldıkları turnuvanın Ekvador'daki yayın haklarını 3 katı fiyatına (311 bin 170 dolar) Teleamazonas kanalına sattığı belirtildi. Şirketin ayrıca, 28 bin dolara elde ettiği UEFA Süper Kupa yayın haklarını da 126 bin 200 dolara aynı kanala sattığı kaydedildi.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'nın 40 yılı aşkın süredir tuttuğu 11,5 milyon belgeye ulaşmış ve 80 farklı ülkedeki basın kuruluşlarıyla paylaşmıştı.

Alman Süddeutsche Zeitung ve The Guardian gazeteleri gibi basın kuruluşları tarafından yayımlanan belgelerde, aralarında 12 devlet başkanı ve 143 politikacının da bulunduğu çok sayıda kişinin, off-shore şirketleri üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Şimdiye kadarki en büyük belge sızıntısı kabul edilen olaya "Panama Papers" (Panama belgeleri) adı verildi.

Kaynak: AA / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi The Guardian Hugo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title