Haberler

İnegölde En Temiz Okul Yarışması

Güncelleme:

Hedef; Çevre Bilinci Oluşturmak

İnegöl Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Er-Ka Geri Dönüşüm Firması ile ilçe sınırlarındaki İlköğretim Okulları ve Orta Öğretim Okulları arasında düzenlenen, Çevre Bilinci ve En Temiz Okul yarışmasına start verildi.

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Çevremizi Korumalıyız

Daha önceki yıllarda uygulanan geri kazanım projeleri kapsamında her yıl 300 ağpacın kesilmekten kurtarıldığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla alakalı; "Sağlıklı bir yaşam için kendimizi korumamız ne kadar önemli ise çevremizi korumamız o kadar önemlidir. Geri kazanım Projesi kapsamında her yıl Okullarda düzenlediğimiz yarışmanın bu yılki startını veriyoruz. Projemizi; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Er - Ka Geri Dönüşüm firması işbirliği ile ilçemiz sınırlarındaki İlköğretim Okulları ve Orta Öğretim Okullarında gerçekleştireceğiz.

Okullar 3 Kategoride Değerlendirilecek

Okullarımızda bu yılki projemizi denetleyecek olan komisyonumuz: İlçe Milli Eğitimden şube Müdürümüz Tahsin Çetinkaya, Belediyemizden Basın sorumlusu Ali Çiftçi, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzden Çevre Mühendisimiz Rıdvan Gödel, ER-KA Geri Kazanım Firmasından Çevre Mühendisimiz Merve Haraslı'dan oluşmaktadır. Gerekli bilgilendirme ve kontrol çalışmalarını bu komisyon gerçekleştirecektir.

Okullarımızda yapılan incelemelerde, Çevre bilinci 30 puan, Temiz okul, temiz çevre 50 puan ve Geri dönüşüm uygulamaları 20 puan olarak değerlendirilecektir.

Toplam 13000 Tl Ödül Verilecek

Amacımız çevrenin önemine, Temizliğe, geri kazanıma dikkat çekmek, bu konudaki duyarlılığı arttırmak ve çevre bilincine yönelik gayretleri takdir ve teşvik etmektir. Hedefimiz okullarımızın da katkısı ile bir çevre bilinci oluşturmaktır. Ancak biz teşvik olması anlamında bir ödüllendirme de yapıyoruz:

• İlköğretim Okulları kategorisinde:

• Birinciye: 3.000 TL

• İkinciye:2.000 TL

• Üçüncüye:1.000 TL

• Mansiyon: 500 TL

• Orta Öğretim Okulları kategorisinde:

• Birinciye: 3.000 TL

• İkinciye: 2.000 TL

• Üçüncüye: 1.000 TL

• Mansiyon: 500 TL

Sonuçlar 2011 Dünya Çevre Haftasında Açıklanacak

2011 Dünya Çevre Haftasında sonuçları ilan ederek, ödüllerimizi takdim edeceğiz. Ben tekrar Çevre temizliği ve geri kazanımda duyarlılık gösteren ve çevreyi korumaya yönelik hassasiyet gösteren okullarımızı, idarecilerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çevreye olan katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title