Haberler

İnegöl'ün usta şefleri hünerlerini sergiledi

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, İNESMEK Pasta ve Yemek kursuna konuk oldu.

İnegöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, İNESMEK Pasta ve Yemek kursuna konuk oldu. Öğrenciler, buradaki kursiyerlerle birlikte kendi kurabiyelerini yaparak mutfaktaki hünerlerini sergiledi.

İnegöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, sadece engellilerin vakit geçirdiği bir merkez olmaktan öte dezavantajlı kişilerin hayatın her alanında var olması için yürüttüğü projelerle adından söz ettiriyor. Merkezdeki engelliler zaman zaman farklı ziyaretler yeni yeni tecrübeler kazanıyor.

Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezinde eğitim alan 12 öğrenci, bugün bu ziyaretler kapsamında İNESMEK Pasta ve Yemek kursunun misafiri oldu. İnegöl'ün en sempatik "master şefleri" olarak adlandırılan engelli öğrenciler, burada kursiyerlerle birlikte kendi kurabiye ve pastalarını yaparak misafirlerine de ikramda bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa'nın da katıldığı pasta ve yemek kursu ziyaretinde öğrenciler İNESMEK kursiyerleriyle hazırlanan hamurlardan farklı şekillerde kurabiyeler yaptı. Kurabiyeleri fırına veren öğrenciler daha sonra kursiyerlerle birlikte hazırladıkları cup kekleri de süsleyerek ikrama hazır hale getirdi.

Kurabiyeler pişerken pasta yapımına ara veren engelli öğrenciler, kursiyerler ve İNESMEK öğretmenleriyle oyun havası eşliğinde eğlendi. Engelli öğrenciler şiir ve şarkı performanslarıyla da kendilerine hayran bıraktılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, "Bugün İNESMEK bünyesinde bulunan pasta ve yemek kursumuzda Engelsiz Yaşam Merkezimizin öğrencilerini ağırlıyoruz. 12 öğrencimiz burada pasta ve yemek kursiyerlerimizle kendi kurabiyelerini yapıp eğlenceli vakit geçirdiler. Öğrencilerimizin kendilerini mutlu hissetmeleri, hayata tutunabilmeleri ve değişik ortamlarda bulunarak farklı tecrübeler yaşayabilmeleri için yaptığımız faaliyetlerden biriydi. Pasta ve yemek kursunda öğrencilerimiz hem pasta yaparak eğlenceli zaman geçirdiler, hem de buradaki değerli eğitmenlerimiz ve kursiyerlerimizle kaynaştılar. Onların bu şekilde faaliyetlerle toplum içerisinde yer bulmaları bizleri de mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Belediyesi İnegöl Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title