Haberler

İnegöl'ün Fethi Kutlanacak

İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İnegöl’ün Osmanlı Devleti tarafından fethinin 718. yıldönümü kutlamalarına hazırlanıyor.

İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İnegöl'ün Osmanlı Devleti tarafından fethinin 718. yıldönümü kutlamalarına hazırlanıyor.

İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Sena Aile Çay Bahçesi'nde düzenledikleri toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirecekleri fetih kutlamalarıyla alakalı bilgi verdi. Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl ve Yenişehir Koordinatörü Salih Şahin, Osmangazi Yörük, Manav, Türkmenleri Derneği Genel Başkanı Dinçer Akyel, Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve muhtarlar, oda ve dernek başkanları katıldı.

Dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz, "İnegöl'ün fethinin 718. yılını kutlayacağız. Osmanlı tarafından Kulacahisar'ın fethedilmesiyle İnegöl fethedilmiştir. Biz de bunu Kulaca mahallemizde yapalım istedik. Bir toplumun tarihini, kültürünü, değerlerini bilmesi gerekir. Bu hafta sonu iki günlük kutlama faaliyetleri yapacağız. Cumartesi günü saat 15.00'da Turgut Alp'in mezarını ziyaret edip, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua edeceğiz. Pazar günü de sabah 11.30'da Kulaca'da kutlamaları başlatacağız. Mehterimizin ve kılıç kalkan ekibinin, 5 tane atlı göstericilerimizin gösterileri vatandaşlarımıza sunulacak. Salça fabrikası önünden piknik alanına yürüyeceğiz. Orada sembolik bir kalemiz olacak, o kale fethedilecek. Kaleye Kayı bayrağı ve Türk bayraklarını asacağız. Akabinde mehter konseri, kılıç kalkan gösterileri, Ertuğrulgazi Derneği'nin folklor gösterileri olacak. İkramlarımız olacak. Bu şekilde fetih programının kutlamasının ilk yılını tamamlamış olacağız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Salih Şahin Yenişehir İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title