Haberler

"İnegöl Türkiye'nin Önde Gelen Şehirlerinden Biri"

Güncelleme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Genel İdare Kurulu için İnegöl'e gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Olpak, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada İnegöl'ü ilçe olarak görmediklerini ifade ederek "Katma değer itibariyle de ülkemizin önde gelen şehirlerinden birisi" dedi.

Sanayisi ve güçlü ekonomisiyle Türkiye'nin sayılı şehirleri arasında yer alan İnegöl, ülke ekonomisine yön verecek bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Genel İdare Kurulunu (GİK) bugün ve yarın yapılacak toplantılarla İnegöl'de gerçekleştirecek. Ülke genelinden işadamlarının katılacağı GİK için İnegöl'e gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, kurul görüşmeleri öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da makamında ziyaret etti. Nail Olpak'a Belediye ziyareti sırasında MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Ahmet Güleç ve işadamları da eşlik etti.

TÜRKİYE EKONOMİSİ İNEGÖL'DE KONUŞULALCAK
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl olarak heyecanlı bir günü yaşadıklarını söyledi. MÜSİAD'ın Genel İdare Kurulu'nun İnegöl'de yapılacağını kaydeden Aktaş, "Allah nasip kısmet ederse Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğimiz (MÜSİAD) genelde illerde yaptığı Genel İdare Kurulunu (GİK) inşallah İnegöl'de icra edecek. Ülkemizin farklı noktalarından işadamlarımız bizlerle birlikte olacaklar. Burada tabi Türkiye konuşulacak, ekonomi konuşulacak, gelecek günler konuşulacak. Nasip olursa çok değerli Kalkınma Bakanımız Lütfi Bey de bizlerle beraber olacak. Bu organizasyonun başı olarak da çok değerli MÜSİAD Genel Başkanımız Nail Bey var. Ben kendilerine yürekten teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. MÜSİAD İnegöl Şube Başkanımız Halil Beye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanımız Ahmet Beye ve diğer arkadaşlara hoş geldiniz diyorum" dedi.

İNEGÖL ÖRNEK BİR İLÇE
İnegöl'ün ekonomisiyle, sanayisiyle, ihracat rakamlarıyla ve çalışkan işadamlarıyla birçok yere örnek teşkil eden, örnek olan bir ilçe olduğuna da vurgu yapan Aktaş, "Tabi bu potansiyeli daha üst seviyelere çıkarmak da bu ve benzeri organizasyonlarla mümkün. Özellikle ben çok değerli MÜSİAD İnegöl Şube Başkanımıza da teşekkür ediyorum organizasyonla alakalı katkısından dolayı. Çorba da bir nebze bizim de tuzumuz oldu. Bugün ve yarın inşallah yapılacak bu görüşmeler ve istişareler neticesinde bundan hem ülke ekonomisi hem de İnegöl ekonomisi kazançlı çıkacaktır" ifadelerinde bulundu.

NAİL OLPAK VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ
Aktaş, konuşmasının sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'a özellikle teşekkür etmek istediğini ifade ederek "Taziyemizle alakalı bizleri aradı, her zaman bizlerle beraber oldu. İyi temenni ve dileklerini iletti. Çok büyük bir vefa örneği gösterdi. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise seyahatimden dolayı kendisinin Başkan Aktaş'ın annesinin cenazesine katılamadığını dile getirdi. Telefonla başsağlığı dileklerini ilettiğini kaydeden Olpak, "Burada bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ailelerimiz bizim en önemli değerlerimiz. Mekanı cennet olsun. Allah sizlere sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler nasip etsin inşallah" temennilerinde bulundu.

İNEGÖL TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİNDEN
Nail Olpak, İnegöl'den övgü dolu sözlerle bahsettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Genel İdare Kurulumuzu burada gerçekleştiriyoruz. Bizler İnegöl'ü bir ilçe olarak görmüyoruz. İnegöl bizim çok değerli bir şubemiz. Türkiye'deki 5 ilçe şubemizden ve onların eskilerinden bir tanesi. Büyüklüğü itibariyle, fonksiyonu itibariyle Türkiye'nin diğer yerlerinden farkı olmayan, katma değer itibariyle de önde gelen yerlerden birisi."

İŞLERİMİZE DAHA FAZLA ODAKLANACAĞIZ
"MÜSİAD'ın Genel İdare Kurulları devam edecek. Ama inşallah benim Genel Başkan olarak gerçekleştirdiğim son Genel İdare Kurulu burada yapılmış olacak. Bu açıdan da güzel bir tevafukla karşı karşıyayız. Ben ev sahipliğinizden dolayı da teşekkür ederim. Bu 2 gün boyunca ne yapacağız? 2 gün boyunca elbette burası bir işadamı derneği olduğu için ülke gündemini değerlendireceğiz. Ülkemiz bir referandum sürecinden geçti. Bundan sonra daha fazla işlerimize odaklanacağız. Neler yapacaklarımızı konuşacağız. MÜSİAD'ın kendi teşkilatıyla ilgili gündemlerimizi konuşacağız. 2 gün boyunca değerli Halil Başkanımızın, İnegöl'ün ve sizlerin misafiriyiz. İnşallah en güzel bir şekilde birlikteliğimizi tamamlayacağız. Zatıaliniz de Belediye Başkanısınız ama aynı zamanda bizim bir üyemizsiniz. Ayrıca böyle de bir gönül bağımız var. O bağı devam ettirdiğinizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş Nail Olpak'a İNESMEK kursiyerlerinin hazırladığı bir tablo hediye ederken, Olpak'ta Aktaş'a bazı hediyeler sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Nail Olpak Türkiye İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title