Haberler

İnegöl Sıra Gecesinde Buluştu

Güncelleme:

Eğlencenin tavan yaptığı gecede çiğ köfte ikramları yapılırken, seslendirilen türkülerle Anadolu'nun dört bir yanı hatırlatıldı.

Şehrin kültür sanat hayatına yön verecek programlarla ilçe halkının karşısına çıkmaya devam eden İnegöl Belediyesi, farklı kültürlere ait etkinlikleriyle adeta Anadolu'yu İnegöl'e taşıyor. İnegöl Belediyesi, Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Korosu ile yine eşsiz bir geyi ilçe halkına sundu. Türk Halk Müziği Korosu, Cuma akşamı 20.00'da İnegöl'de kültür sanatın merkezi haline gelen BEŞİNCİ Mevsim Kültür Sanat Merkezinde (BMKSM) düzenlenen sıra gecesi konseptli konserde, konuklar unutulmaz bir gece yaşattı.

SAHNEDE ÇİĞ KÖFTE YOĞURDULAR

Şef Yücel Düzel yönetimindeki THM korosu sıra gecesine uygun yöresel kıyafetlerle sahneye çıkarken, konser boyunca sahnede çiğ köfte yapıldı. Urfa'dan gelen ustalar, konserin son bölümünde çiğ köfteleri protokole ve sanatçılara ikram etti. Konser çıkışında da tüm vatandaşlara ücretsiz çiğ köfte ikramları yapıldı.

EĞLENCE TAVAN YAPTI

THM korosu, yaklaşık 2 saat süren sıra gecesinde Anadolu'nun farklı yörelerine ait eserleri koro ve solo olarak seslendirdi. Konser sırasında eğlenceli anlar yaşanırken, bazı vatandaşlar kendilerini tutamayıp oyunlarıyla konsere eşlik etti.

ANADOLU'NUN TÜM GÜZELLİKLERİNİ YAŞATTILAR

Konser sonunda kısa bir selamlama konuşması yapmak üzere sahneye çıkan İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, "İnegöl Belediyesi'nin Türk Halk Müziği korosuna, şefimiz Yücel hocamıza, saz arkadaşlarımıza ve bu güzel gecede Urfa'dan buraya gelerek bizlere çiğ köfte ikramında bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Belediyecilikte park, alt yapı, üst yapı çalışmaları bunlar bizim asli vazifelerimiz. Ama bir de bizim kültür sanat gerçeğimiz var. Sanat korolarımız var. Kardeşlerimiz bu geceleri bizlere yaşatmak için günlerce, aylarca çalışıyorlar. Bu akşam da bizi Urfa, Antep, Mardin, Van, Muş, Sarıkamış derken Anadolu'nun bu güzelliklerini yaşattılar, dolaştırdılar. Ustamız çiğ köfte ikram etti. Sizlerin de çiğ köfteleriniz dışarıda hazır. Sizlere de ikram edilecek. Katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title