Haberler

İnegöl'den Lübnan Ve Filistin'e Yardım... - Bursa'nın İnegöl İlçesinde Faaliyet Gösteren 17 Sivil Toplum Kuruluşu, Saldırılarda Mağdur Olan Kişilere 10 Tır Erzak Ve İhtiyaç Malzemesi Gönderecek

Bursa'nın İnegöl İlçesinde faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşu, Lübnan ve Filistin'e yapılan saldırılarda mağdur olan kişilere 10 TIR erzak ve ihtiyaç malzemesi gönderecek.

İlçedeki eğitim, kültür, esnaf ve ticaret oda ve derneklerinin de aralarında yer aldığı 17 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan İnegöl İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Başkanı Haydar Cerrah, İmam Hatip Lisesinde toplanacak yardımların TIR'larla Lübnan ve Filistin'e gönderileceğini bildirdi.

Cerrah, herkesin Orta Doğu'da yaşanan zulüm karşısında ''ben ne yapabilirim'' sorusunu kendisine sorması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

''Bizler İnegöllü işçiler, çiftçiler, siyasi parti yöneticileri, iş adamları, esnaf, muhtarlar, imamlar ve kadınlar olarak bir araya gelerek yanan bu zulüm ateşine su taşımak, dünyaya merhamet ve adalet dağıtan ecdadın torunlarına ve Müslüman'a yakışan tavrı göstermek istiyoruz. Bu amaçla İnegöl'den Filistin ve Lübnan'a 10 TIR erzak ve çeşitli ihtiyaç maddelerini gönderme kararı aldık. Dilerim, bu çalışmamız dalga dalga yayılacak, ilçemizde ve ülkemizde çığ gibi büyüyecektir.''

Filistin ve Lübnan için başlattıkları ''10 TIR Yardım Kampanyası''nın 30 Ağustosta sona ereceğini kaydeden Cerrah, kampanyada ikinci el eşyaların kabul edilmeyeceğini söyledi. Cerrah, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da kampanyaya bir TIR dolusu yardım yaparak katılacağını kaydetti.

Cerrah'ın verdiği bilgiye göre, kampanyada, çocuk maması ve bebe bisküvisi, çocuk bezi, battaniye, çarşaf, un, makarna, bakliyat, temizlik malzemeleri, mutfak malzemeleri, jeneratör ve iç çamaşırı gibi ihtiyaç malzemeleri toplanacak.

Kampanyaya nakit para vererek katılmak isteyenlerin, Türkiye Finans Katılım Bankası İnegöl Şubesindeki 148706-2 no'lu hesaba para yatırabilecekleri bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title