Haberler

İnegöl'de Okul Çevresinde Gezen Şüpheli Şahıslara Ceza

Bursa'nın İnegöl ilçesinde emniyet ekipleri Valilik kararıyla, okulların çevresinde gezen şüpheli şahıslara cezai işlem uygulaması başlattı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde emniyet ekipleri Valilik kararıyla, okulların çevresinde gezen şüpheli şahıslara cezai işlem uygulaması başlattı.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan talep ve Valilikçe alınan kararla birlikte Bursa ve tüm ilçelerini kapsayan genelge üzerine, okulların çevresinde gezen ve okullarla alakası olmayan şahıslara cezai işlem uygulaması başladı. Valilikten gelen genelge sonucu İnegöl'de harekete geçen emniyet ekipleri, okul çevrelerinde gezen ve okullarla alakası olmayan kişilere yönelik uygulamaya dün start verdiler. İlk olarak okul çevresinde gezen kişileri uyaran ekipler yarın itibariyle 169 lira para cezası uygulaması başlatacak. Valilikten gelen "okulla ilişiği olmadığı halde okul ve çevresinde sürekli bulunmak suretiyle idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden kişi veya kişilerin, eğitim ve öğretim kurumlarının etrafını mesken tutması halinde, bu kişiler Kabahatler Kanununun 32'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince idari para cezasına çarptırılacak. Ayrıca okul çevrelerinde yüksek sesle müzik dinlemek ve seyyar satıcıların girmesi de yasak" şeklindeki genelge doğrultusunda yapılacak sıkı denetimlerle, artık okul çevreleri daha güvenli olacak.

Emniyet Müdür Yardımcıları Tuncay Gönültaş ve Emin Kumsal nezaretinde dün uygulamaya başlayan ekipler, okul çevrelerinde gezen okullarla alakası olmayan kişilerin üzerlerini arayıp, kimlik ve GBT sorgulaması yaptılar. Sorgulamanın ardından uygulama ile alakalı gençlere bilgiler verip uyaran ekipler, okul çevresindeki kişileri ayrıca uzaklaştırdılar.

HUZURU BOZMAYA ÇALIŞANLARA İZİN YOK

Uygulamanın ardından açıklamalar yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş, okullar bölgesinde gezen ve okulla ilgisi olmayan kişilere 169 TL para cezası kesileceğini belirterek, "Daha önce İnegöl ilçesi olarak, Bursa Valiliğinden bir talebimiz olmuştu. Özellikle okullar bölgesinde dolaşan, okulla ilgisi olmayan gençlerin veya serseri takımını buradan uzaklaştırmak amacıyla bir karar gerekiyordu. 29 Kasım 2012 tarihinde Bursa Valimiz tarafından bu karar onaylandı. Okullar bölgesinde seyyar satıcılık yapan veya okulla ilgisi olmayan gençleri bu bölgede polis arkadaşlarımız barındırmayacaklar. Özellikle buradaki çocuklarımızı, velilerimizi ve öğretmenlerimizi rahatsız edecek, her türlü davranışa bundan sonra burada müsaade etmeyeceğiz. Polis arkadaşlarımız, okullar açık olduğu sürece bu bölgede olacaklar. Okullar bölgesinde gezen, okulla ilgileri olmayan kişilere 169 TL ceza kesilecek" dedi.

CEZALAR KARAKOLDA YAZILACAK

İlk gün sadece uyarı yapılarak kişilerin bilgilendirildiğini söyleyen Gönültaş, "Okul saatinde burada bekleyen, özellikle öğrencilerimizi rahatsız eden veya öğretmenlerimizi rahatsız eden, gelen velilerimizi rahatsız eden gençleri biz bu bölgede barındırmayacağız. Okullar bölgesinde bekleyen gençlere de 169 TL cezasını karakola götürmek suretiyle yazıp, okullar bölgesinden men edeceğiz. Bugünlük gençleri uyardık ama bundan sonra ceza uygulanması başlayacak"

diye konuştu.

Okullardaki kılık kıyafet kanunu ile alakalı, kılık kıyafet serbestliğinin gelmesi ile beraber okul çevrelerinde kişilerin teşhisi konusunda neler yapılacağı sorusuna da cevap veren Gönültaş, "Okul yönetimi, öğretmenler ve velilerin işaret ettikleri, öğrencileri rahatsız olan gençleri burada barındırmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title