Haberler

İnegöl'de Binlerce Kişi Susuz Kaldı

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yeniceköy'de yaşanan su kesintileri vatandaşın tepkisine sebep oldu. Kurban bayramında başlayan kesintiler yaklaşık 6 bin civarındaki insanı susuz bıraktı. Vatandaş ellerine aldıkları bidonlarla parklardaki çeşmelerden evlerine su getirmeye çalışıyor.

2014 seçimlerinin ardından İnegöl'ün mahallesi olan Yeniceköy'de bazı bölgelerde su kesintileri yaşanıyor. Kurban bayramında başlayan kesintiler halen giderilemedi. Bilhassa 500 Konutlar ve 1000 Konutlar bölgesinde bulunan ve yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı yerde günlerdir çeşmelerden bir damla su akmıyor. Vatandaşlar su ihtiyaçlarını gidermek için parklardan ya da su akan yerlerden bidonlarla su taşımak zorunda kalıyor.

12 bin kişinin yaşadığı mahallede evlerin yarısında sular akarken yarısında ise sular yok. Kurban bayramından bu yana suların kesik olduğunu söyleyen İsmail Gençtürk, "2006 yılından beri aynı sıkıntı aynı türküyü söylemeye devam ediyoruz. Kurban bayramı arefesi günü başlayan su kesintisiyle büyük sıkıntılar çekiyoruz. BUSKİ'yi aradık, belediyeyi aradık, ama herhangi bir çare bulamadık. Su kesintisi genelde 500 Konutlar, 1000 Konutlar ve Şafak Sitesin'de yaşanıyor. 500 bin Konutlar'da yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor ve halen sular akmıyor" diye konuştu.

Suların kesik olması yüzünden kadınların yemek yapmakta ve bulaşık yıkamada zorlandığı görüldü. Vatandaşlar bayramın kendilerine zehir olduğunu illeri sürerek, "Evlerimize misafirler gelince fazla kalmadan gitmek zorunda kalıyor. Arıza var diyorlar, ama yetkililer günlerdir bir türlü bu meseleyi halledemiyor. Çok mağduruz" diye dert yandılar.

Başkan Taban mahalleye gitti

Belediye Başkanı Alper Taban ise yaşanan sıkıntının çözümü için mahalleye gitti. Taban, "Yerinde tespit yapmak ve vatandaşımıza ilk ağızdan doğru bilgiyi vermek için BUSKİ idarecilerimizle birlikte mahalle sakinlerimizle buluştuk" dedi.

Öte yandan söz konusu bölgede yaklaşık 13 gündür su kesintisi olduğu bildirildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İnegöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title