Haberler

İnegöl Belediyesi'nden 160 Üreticiye 3200 Kestane Fidanı

Güncelleme:

Kırsala yönelik desteklerini sürdüren İnegöl Belediyesi, 16 kırsal mahalleden 160 üreticiye 20'şer adet kestane fidanı dağıttı.

Toplam 3200 fidanın dağıtıldığı törende üreticilere yönelik konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğuna vurgu yaparak "Ümitsizliğe kapılmayın" mesajı verdi.

Kırsala yönelik desteklerini sürdüren İnegöl Belediyesi; tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak, çiftçiye destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçiye kolaylık sağlayacak desteklerini sürdürüyor. 2014 yılında köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahalleleri kalkındırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran İnegöl Belediyesi, bugün 16 kırsal mahalleden 160 çiftçiye 3200 adet kestane fidanı dağıttı.

TARIMLA İLGİLİ HEDEFLERİMİZ VAR

İnegöl Belediyesi Şantiyesinde gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve bazı meclis üyeleri ile AK Partili yöneticiler katıldı. Tören öncesi üreticilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yine hayırlı bir iş için yine bir araya geldiklerini ifade etti. Hafta sonu bir otobüs çiftçinin çilek üretimiyle ilgili Mersin'e gittiğini hatırlatan Aktaş, "Orada bizzat ekim yapılan yerleri gezip farklı bilgilendirme toplantılarına katıldılar. Geçtiğimiz hafta ceviz fidanı için bir araya gelmiştik, bu gün de kestane fidanı dağıtımı için bir aradayız. Nihayetinde şunu vurgulamak istiyoruz, bizim tarımla ilgili hedeflerimiz, gitmek istediğimi nokta var. İlçe Tarımıyla, Ziraat Odasıyla İnegöl Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla inşallah bizim bu işte ulaşmak istediğimiz noktalar var. Bunun için Çiftçi Malları Koruma var, bunun için farklı konularda verdiğimiz destekler var, bunun için fuarlar var, az önce bahsettiğim geziler var, bilgilendirme toplantıları var. Dolayısıyla bununla alakalı niyetlerimiz var" dedi.

BU YATIRIMLAR EKONOMİK KATMA DEĞERE DÖNÜŞECEK

Tarıma yapılan yatırımların kısa bir zaman içerisinde ekonomik katma değere dönüşeceğini de dile getiren Aktaş, "İnşallah bunlar çok kısa bir zaman içerisinde ekonomik katma değere dönüşecek. Bunları dağıtıyoruz, çalışmalar yapıyoruz, eğitimlere gidiyoruz, inşallah çilekle alakalı da hemen çalıştaydan sonra talimatını da verdim öncelikli konulardan biri olan Kurşunlu'daki ürün toplama merkezinin bitirilmesiyle alakalı… Bunların hepsinin hedefi nihayetinde bunları bir ekonomik katma değere döndürmek. İnsanların hayatının zenginleşmesini sağlamak. Yoksa proje yapmak için yapılmış hamleler değil" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA DEVAM EDECEK

Aktaş, geçtiğimiz hafta 19 kırsal mahallede 190 üreticiye toplam 3800 adet ceviz fidanı dağıtımının yapıldığını hatırlatarak sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bugünde İnegöl Belediyesi olarak bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı olan kestane üretimine bir nebze olsun destek olmak adına çiftçilerimize kestane fidanlarını dağıtmak için bir araya geldik. Yıllık ortalama 5.000 dekar arazide 2300 ton kestane üretiminin yapıldığı şehrimiz kırsalında ekonomik değeri yüksek olan kestane üretimini desteklemek ve üreticilerimize gelir desteği sağlayabilmek anlamında; aşılı, yeni söküm, pasaportlu, sertifikalı, arazinin bitki örtüsüne uygun sarı aşlama ve şekerci türü kestane fidanı dağıtımı yapıyoruz. İnayet, Kestanealan, Kıran, Mezit, Osmaniye, Lütfiye, Paşaören, Sarıpınar, Süle, Akıncılar, Çayyaka, Çaylıca, Çiftlik, Fevziye, Hayriye ve Hilmiye olmak üzere toplam 16 kırsal mahallede 160 üreticiye 20'şer adet olmak üzere toplam 3200 adet kestane fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu dağıtımlar önümüzdeki yıl da devam edecek."

ASLA ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN
Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu ve kesinlikle ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini vurgulayarak konuşmasına devam eden Alinur Aktaş, "Kırsal mahallelerimizi çeşitli yatırımlarla şehir standartlarına ulaştırmaya çalışırken, diğer taraftan da özellikle tarımda daha güçlü hale gelmeleri adına da gerekli katkı ve destekleri sunacağız. İnegöl Belediyesi güçlü bir belediye. İnşallah büyük projelerimizden biri olan meydan ve Belediye Hizmet Binamızın ihalesini de gerçekleştireceğiz. Biz şehrin dört bir yanında yatırımlarımıza, faaliyetlerimize devam ederken kırsalda da tarıma destek konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Benim üreticilerimizden istirhamım asla bir sıkıntıya veya yese düşmeyin, ümitsizliğe kapılmayın. Biz çok güçlü bir ülkeyiz. Her ne kadar etrafımızda belirli sıkıntılar var olsa da bize dair olumsuz hesaplar kitaplar yapılıyor, konuşuluyor olsa da biz çok güçlü bir ülkeyiz. Hiçbir hesap kitap Türkiyesiz yapılamaz, düşünülemez. Bundan emin olun. Benim geleceğe dair ülkemle, şehrimle alakalı zerre şüphem yok. İnşallah yakın gelecek çok daha güzel olacak. Ama dediğim gibi bu iş cesaretli ve kararlı insanların işi. Gözümüzü budaktan sakınmamamız gerekiyor. Önemli olan kararlı olabilme ve o kararlılığı devam ettirebilmek. Ufak tefek eksik ve aksaklar kimsenin heyecanı ve ümidini kesmesin" ifadelerinde bulundu.

Aktaş, çiftçilerin verilen fidanlarla verimli bir dönem geçirip alınan ürünlerle de ilçe ekonomisine ve kendi ekonomilerine katkıda bulunmaları temennisinde bulunarak fidan dağıtımlarının hayırlı olmasını diledi. Konuşma sonrası üreticilere fidanlar protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Türkiye Mersin İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title