Haberler

İndirimli Satışlara Sınırlama

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İndirimli Satışlara Sınırlama Getirilmesiyle Birlikte Tuzak Ürün Döneminin Biteceğini ve Vitrin Kirliliğinin Önleneceğini Söyledi.

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, indirimli satışlara sınırlama getirilmesiyle birlikte tuzak ürün döneminin biteceğini ve vitrin kirliliğinin önleneceğini söyledi.

TBMM'de bulunan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında değerlendirmelerde bulunan Palandöken, yılda iki kezden fazla indirim kampanyası düzenlemenin önüne geçecek olan yasanın çıkmasıyla, tüketicinin tuzak ürüne karşı korunacağı umudunu taşıdığını ifade etti. Vatandaşların alışveriş yaptıklarında daha dikkatli olması gerektiğini belirten Palandöken, "Netice itibarıyle ucuz ürünü alan vatandaş pahalı ürünü de alıp, tuzağa düşmüş oluyor. Bu yasayla bu tuzak ortadan kalkacak. Bu yasayı destekliyoruz" dedi.

İndirimli satışlar yasasıyla tıpkı Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi her ürün kendi değerinde satılacağını vurgulayan Palandöken, "Yasayla vatandaşlar mal ve ürünlerin gerçek fiyatında alacak. Kalitesizi ucuz, kaliteliyi gerçek değerinden alacak. Buna karşılık esnafta kendine çeki düzen verecek. Vitrin kirliliği önlenecek. Ucuz mallar pahalı satılarak, vatandaş kandırılamayacak. En önemli esnafın güvenirliği yok. En azından bu güvenirlilik sağlanacak. Bu kanunla ucuzluktan kar elde etme döneme sona erecek. Ticari firmalar arasında haksız rekabeti önleyecek" dedi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle mağazalar, yılda sadece iki kez ilkbahar ve sonbaharda indirim kampanyaları düzenleyebilecek. Özel indirim sadece odaların izniyle, tasfiye durumlarında söz konusu olabilecek.

(BK-ÖK-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title