Haberler

İncirlik Üssü'nde Hareketlilik

Adana'nın Merkez İlçe Yüreğir'e Bağlı İncirlik Beldesindeki Hava Üssüne 3 Yıl Aradan Sonra ABD'ye Ait Bir Filo F-16 Savaş Uçağı Geldi.

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir'e bağlı İncirlik beldesindeki hava üssüne 3 yıl aradan sonra ABD'ye ait bir filo F-16 savaş uçağı geldi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden edinilen bilgiye göre, Türkiye ile ABD arasındaki ikili anlaşmalar uyarınca, İncirlik üssüne 16 adet F-16 savaş uçağı ile birlikte erken uyarı sistemli Awacs, tanker ve kargo uçakları geldi.

Savaş uçaklarının 6-7 hafta süreyle üste kalarak, eğitim uçuşu yapacakları, görev sürelerinin ardından yeniden Almanya'daki üslerine dönecekleri belirtildi.

Birinci Körfez Savaşından sonra, 5 Nisan 1991'de Bakanlar Kurulu kararı uyarınca İncirlik Üssü'nde konuşlanan F-16 savaş uçakları, Kuzeyden Keşif Gücü'nün görev süresinin tamamlamasının ardından Mart 2003 tarihinde ayrılmışlardı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title