Haberler

İncirlik'te 23 Nisan Şenliği

İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı ve Amerikan Hava Kuvvetlerine bağlı 39. Kanat Komutanlığınca "23 Nisan Çocuk Bayramı ve Bahar Şenliği" düzenlendi.

İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı ve Amerikan Hava Kuvvetlerine bağlı 39. Kanat Komutanlığınca  "23 Nisan Çocuk Bayramı ve Bahar Şenliği" düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kortej yürüyüşüyle başlayan, gün boyu devam eden şenlikte Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve Türk Chopper Motosiklet Ekibi'nin gösterisi, dans, animasyonlar ve müzik dinletisi ilgiyle izlendi.

10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen bahar şenliğinde, tarihi zaferlerin genç kuşaklara aktarılmasını ve çocukların bu özel günü güzel geçirmelerini ve eğlenmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Van, üste görevli personelin eşleri tarafından hazırlanan el ürünlerinin satışa sunulduğu kermesten elde edilecek gelirin, Türk Hava Kuvvetlerine mensup şehit ve gazilerin, subay, astsubay ve sivil memurların kendileri, eş ve çocuklarıyla bakmakla yükümlü oldukları anne, baba ve kardeşlerinin sosyal, ekonomik gereksinimleri ve çocuklarının eğitimi konusunda dayanışma sağlamak amacıyla kurulan Kartal Vakfına bağışlanacağı bilgisini verdi.

Etkinliğe Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, ABD 39. Kanat Komutanı Albay Craig Wills, üste görevli Türk ve ABD'li personel ile eşleri, çocukları ve davetliler katıldı.

Şenlikte çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafları çektiren Vali Büyük, etkinliği düzenleyen 10. Tanker Üs Komutanlığı personeli ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Büyük 23 Nisan İncirlik Yerel Haberler

title