Haberler

İncir Fiyatlarına Hadise Dopingi

AYDIN (İHA) – Germencik’te 17. İncir Festivalini geride kalırken, fiyatların geçen yıllara göre iki kattan fazla artması incir üreticilerinin yüzü bu yıl daha fazla güldü.

AYDIN (İHA) – Germencik'te 17. İncir Festivalini geride kalırken, fiyatların geçen yıllara göre iki kattan fazla artması incir üreticilerinin yüzü bu yıl daha fazla güldü.

Her yıl geleneksel hale gelen festivalin ardından popülaritesi artan İncir bu yıl Hadise ile bir adım daha öne çıktı ve Dünya çapında daha fazla rağbet gördü.

Kilosu 7-8 liradan satılan Yük inciri Germencik'te düzenlenen festival sonrası 18 liraya kadar çıktı. İncir üreticileri ise Eylül ayı içerisinde gerçekleşen festivalde sahne alan Hadise'nin fiyatların artmasında büyük katkısı olduğunu düşündüklerini dile getirdi. 8-9 Eylül tarihlerinde Yöresel lezzet İncirin tanıtımı için 17. si düzenlenen festival geride kalırken, Dünyanın gözü Germencik'teydi. 2 günde yaklaşık 50 bin kişinin festival için ziyaret ettiği Germencik, tarihin en büyük kalabalığına ev sahipliği yaptı.

Perşembe günü karayolu kenarında toplanan Germencik İncir Pazarında bulunan üreticiler ise; "Festivalde incirimizi tanıtma imkanımız oldu ve bu imkan doğrultusunda da Dünyanın gözü Germencik'e çevrildi. İncir üreticilerinin ürünlerini getirdiği ve tüketiciye sunduğu Germencik İncir pazarına festival sonrası çevre İllerden daha fazla tüketici gelmeye başladı. Festival ile bizlere incirimizi tüm dünyaya tanıtma imkanı sunan Belediye Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın'a teşekkür ediyoruz" dediler.

Fiziksel, zihinsel ve ruhsal faydaları olan incirin fiyatının daha da artmasını bekleyen üreticiler durumdan oldukça memnun. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Germencik Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title