Haberler

İNCİ KEFALİNİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP ABD'DE TANITIYOR

Güncelleme:

ABD'de yaşayan doğa fotoğrafçısı Abdullah Kasımoğlu, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin üremek için tatlı sulara göçünü görüntülemek için memleketi Van'ın Erciş ilçesine geldi.

ABD'de yaşayan doğa fotoğrafçısı Abdullah Kasımoğlu, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin üremek için tatlı sulara göçünü görüntülemek için memleketi Van'ın Erciş ilçesine geldi. Kasımoğlu, çektiği fotoğraflarla inci kefalini ABD'de tanıttığını söyledi.

ABD'de yaşayan doğa fotoğrafçısı 2 çocuk babası Abdullah Kasımoğlu, Van Gölü'nün tuzlu, sodalı suyunda yaşayan, üreme zamanı olduğu için şimdilerde tatlı sulara göçü süren inci kefalinin zorlu yolculuğunu görüntülemek için her yıl olduğu gibi bu yıl da memleketi Van'ın Erciş ilçesine geldi. Alaska'daki somon balıkları gibi suyun akışının tersine doğru yüzen inci kefalinin Deliçay'da fotoğraflarını çeken 35 yıllık doğa fotoğrafçısı Kasımoğlu, Yaklaşık 35 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapıyorum. 20 yıldır Amerika'da yaşıyorum. Her yıl inci kefali göçünün başladığı dönemlerde memleketime gelip, martıların ve inci kefallerinin görsel şöleninin fotoğraflarını çekiyorum. Burada çektiğim fotoğrafları arşivimde biriktirip, Amerika'da yaşayan yakın arkadaşlarım ve bazı platformlarda paylaşarak buranın tanıtımını yapıyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Van Gölü Van Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title