Haberler

'İnanıyorum ki Bir Gün Adada Barış Hakim Olacak'

Cumhurbaşkanı Gül, Kıbrıs'ta Birgün Barışın Hakim Olacağına İnandığını Belirtti 'Türkiye Kıbrıs'taki Türk Kardeşlerinin Daima Yanında Olmaya Devam Edecektir' Diye Konuştu.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs'ta birgün barışın hakim olacağına inandığını belirterek, "Türkiye Kıbrıs'taki Türk kardeşlerinin gerek güvenlik gerek haklı davalarının savunulması açısından gerekse ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi açısından daima yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu.

LEFKOŞA (ANKA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs'ta birgün barışın hakim olacağına inandığını belirterek, "Türkiye Kıbrıs'taki Türk kardeşlerinin gerek güvenlik gerek haklı davalarının savunulması açısından gerekse ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi açısından daima yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk yurt dışı gezisini KKTC'ye düzenledi. KKTC Cumhurbaşkanlığı konutunda resmi törenle karşılanan Gül, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la görüştü. Ortak basın toplantısı düzenleyen Gül ve Talat gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bütün dünyada Türkiye ve Kıbrıs'taki Türklerin çözümsüzlükten yana olduğu gibi bir algılamanın hakim olduğunu fakat Kıbrıs Türklerinin çözüm yönünde attıkları adımlar ve Annan Planı referandumundaki oylarıyla tüm dünyaya bunun tersini gösterdiklerini söyledi.

Gül, Kıbrıs'ta iki ayrı demokrasi, devlet, dil ve din olmasının dikkate alınması gerektiğini ve kalıcı çözümün ancak böyle temin edilebileceğini belirtti.

Adada kapsamlı bir çözümün bulunması için Türkiye'nin her türlü desteği verdiğini kaydeden Gül, "Kıbrıs'taki Türk kardeşlerinin gerek güvenlik gerek onların haklı davalarının savunulması açısından gerek ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi açısından daima yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu. Gül, adada bir gün barışın hakim olacağına inandığını da ifade etti.

-DOĞU AKDENİZ'DE BÜYÜK BİR İŞBİRLİĞİ MERKEZİ OLUŞTURULABİLİR-

Gül, Türkiye'nin vizyonunun Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm bulunması olduğunu ifade ederek "Kıbrıs'ın tamamı Türkiye, Yunanistan, Doğu Akdeniz'de büyük bir işbirliği merkezi oluşturabilir ve Doğu Akdeniz'i çok cazip bir alan haline getirir. Bu anlamda her türlü olumlu desteğimizi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Gerek Kıbrıs Türklerinin gerek Türkiye'nin samimi barış duygularında kendini ispat ettiğini dile getiren Gül, verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.

-TSK ADAYA BARIŞ GETİRDİ-

Gül, bir soru üzerine, Rum Yönetimi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, TSK'nın Kıbrıs'a barış getirdiğini belirtti. Gül şunları söyledi:

"TSK Barışı Güney için de getirmiştir. TSK Ada'ya geldiğinde o gün adada nelerin olduğunu, hafızalar tazelenirse hatırlatacaktır. Bugünkü cumhurbaşkanı bile adadan kaçmak durumunda kalmıştır. Geniş bir bölgeye de demokrasinin tekrar yerleşmesine de fırsat vermiştir. Bunlar tamamen yersiz suçlamalar olarak görüyoruz. TSK Ada'da barışın sembolüdür. Bunun ötesinde herhangi bir niyetimiz de yoktur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Annan Planı'nın hala geçerli olup olmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Annan Planı ile önemli mesafeler alınmıştı. Şimdi tekrar çalışırken hiçbir şey olmamış gibi sanki sıfırdan başlayalım gibi bir şey olmaz. Referanduma tabi tutulması tek taraflıydı. Unutulacak, tamamen boş verilecek, hiçbir zaman refere edilmeyecek bir çalışma değildir."

-TALAT: "8 TEMMUZ SÜRECİNİ HIZLANDIRALIM"-

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, 5 eylülde Rum tarafıyla yapılan görüşmede, somut öneriler götürdüklerini söyledi. Talat, "Dedik ki 'Gel, üzerinde daha önce anlaştığımız 8 Temmuz sürecini hızlandıralım, disipline edelim ve etkinleştirelim, sonuç alıcı hale getirelim. 2.5 süresince hazırlık yapılsın. Sonra bir araya gelelim ve 2008 yılı sonuna kadar da sonuç alacak şekilde bütün varlığımızla, bütün entelektüel birikimimizle, bütün politik bilincimizle, bütün insan gücümüzle ve bütün inancımızla, kararlılığımızla Kıbrıs sorununu 2008 yılı sonuna kadar çözelim. Bizim politikamız bu" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title