Haberler

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

Güncelleme:

Eskiden insanlar korkup kaçıyordu, şimdi gören sarılıyor 23 yıldır hayatını zehir eden, bu nedenle 3 kez intihara kalkışan sedef hastası Musa Sümbül'ün kaderi haber bültenlerine konu olunca değişti.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Musa Sümbül'ün hayatı 23 yıldır mücadele ettiği sedef hastalığı nedeniyle kabusa dönmüştü. Yaklaşık 2 ay önce İHA'nın Musa Sümbül'ün dramını anlatan haberi servis etmesinin ardından Sümbül'ün hayatı değişti.

"ŞİMDİ GÖRDÜĞÜMDE TANIYAMADIM"

Sümbül'ün dramını izleyen ve yardım elini uzatan bir doktorun uyguladığı tedavi sonrası 2 ayda hastalığından büyük oranda kurtulan Sümbül, hayata şimdi dört elle sarıldı. Vücudunun neredeyse tamamını ve yüzünü kaplayan kalın sedef derisinden kurtulan Sümbül, yeni görünümüyle insanların arasında utanmadan ve gururla yürüyor.
Amcasının oğlu Abdullah Sümbül, parkta yürüyüş yapan Musa Sümbül'ü görünce gözlerine inanamadı. Kuzenini tanımakta zorlandığını söyleyen Abdullah Sümbül, "Önceki halini biliyorum, her yeri beyaz deriyle kaplıydı. Şimdi gördüğümde tanıyamadım, çok iyi olmuş, çok sevindik" dedi.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"BU HALİNİ BEĞENDİM, ÇOK YAKIŞIKLI OLMUŞ"

Sümbül'ün daha önceki halini bilen mahallelisi çocuklar da Sümbül'ü görünce gözlerine inanamadı. Batuhan Arda Ay, Sümbül'ü görünce "Ağabey sana ne olmuş?" demekten kendini alamadı. Musa Sümbül'ü daha önce görünce korktuğunu belirten Batuhan Arda Ay, "Onu gören herkes korkardı. Şimdi tam değişmiş, görünce çok şaşırdım. Bu halini beğendim, yakışıklı olmuş" dedi.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"ESKİDEN ELİ BEYAZ OLUYORDU"

Sümbül'ü daha önceden tanıyan öğrenci Özcan Özçelik de şaşkınlığını gizleyemedi. Özçelik, "Eskisinden hali kalmamış, eskiden eli beyaz oluyordu. Şimdi sizin bizim gibi olmuş. Eskiden korkardım, herkes korkardı ama şimdi kimse korkmaz" diye konuştu.

"BU TEDAVİ 6 AY SÜRECECKMİŞ"

Çevresinden aldığı olumlu tepkilerden dolayı mutlu olduğunu belirten Musa Sümbül, haberlere konu olmasından sonra hayatının değiştiğini söyledi. Kendisine yardım etmek isteyen onlarca kişinin kendisini aradığını belirten Sümbül, "Ankara'dan bir doktor yol ve konaklama masraflarımı da karşılayarak beni tedavi edeceğini söyledi. Kendisinin yanına gittim. 50 gündür bana bir tedavi uyguluyor. 50 günün sonunda vücudumdaki sedeften büyük oranda kurtuldum. Bu tedavi 6 ay sürecekmiş. Sonra tamamen bu hastalıktan kurtulacak" dedi.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"ESKİDEN İNSANLAR KORKUP KAÇIYORDU"

Daha önce hayattan hiçbir beklentisi olmadığını dile getiren Sümbül, "Eskiden beni görenler korkup kaçıyordu. Şimdi beni görenler yanıma geliyor, tokalaşıyor, sarılıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Daha önce bu hastalık yüzünden 3-4 defa intihara teşebbüs etmiştim. Şimdi hayata karşı umutluyum. Tedavimin ardından çalışıp yuva kurmak istiyorum" diye konuştu.

Sedef Hastası Vatandaşın Tedavi Olduktan Sonra Hayatını Değişti

"HERKESE MİNNET BORÇLUYUM"

Kendisine ulaşan 6 sedef hastasına daha öncülük ettiğini ve tedavi olmasına yardımcı olduğunu belirten Sümbül, "Benim durumumda olan kişilere bu tedaviyi öneriyorum, memnun kalacaklardır. Beni haberlere çıkartarak sesimi duyuran ve maddi manevi desteğini esirgemeyen herkese minnet borçluyum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnsansız Hava Aracı Sedef Hastalığı Gazipaşa Antalya 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (32)

Realist:

Rabbim daha da şifalar versin inşallah. O doktorun da ellerinden öperim.

25
0
yanıtYanıtla
ANGARAGÜÇLÜ:

ALLAH TÜM HASTALARIMIZA ŞİFASINI DERMANINI NASİP ETSİN İNŞAALLAH

21
0
yanıtYanıtla
limonata:

Dünyadaki en iyi nimet sağlık parası batsın böyle doktorlar cennette baş köşede olacak.

13
1
yanıtYanıtla
Nilgun Demirkilic:

Doktorun ismi yokmu? Kizim icin soruyorum

13
0
yanıtYanıtla
SERMİN GÖÇER:

ANKARADAKİ DOKTORUN ADINI ÖĞRENMEMİZ MÜMKÜN MÜ ACABA BELKİ BİZE DE FAYDASI OLUR :)

13
0
yanıtYanıtla
G.S.:

allah kimseye dermansız dert vermesin

12
0
yanıtYanıtla
SİVAS LI:

AMCASININ OĞLU. ÇOK ŞAŞIRMIŞ COK SEVINMIŞ YENI HALİNİ GÖRÜNCE ADAMIN. SANKİ BİR GÜNDE DÜZELDİ ADAM. DEMEKKİ ÇOK UZUN BİR SÜREDİR GÖRMÜYORSUN GÖRÜŞMÜYORSUN YANİ AMCA OĞLU FALAN TIRIVIRI. . İYİ GÜN DOSTLARI BUNUN GİBİLERİ

10
0
yanıtYanıtla
sen bi düşün:

bırakın insanlık ölmesin . .

8
0
yanıtYanıtla
BİR ANNE:

LÜTFEN SİZDEN RİCA EDİYORUM BENİM OĞLUMDA VAR GİTMEDİĞİMİZ DOKTOR KALMADI NOLUR DOKTORUN İSMİNİ TELEFON NOSUNU YAZIN LÜTFEN GENÇ 20 YAŞINDA SİYAH TİŞORT GİYEMİYOR KABUKLAR DÖKÜLDÜĞÜ İÇİN

6
0
yanıtYanıtla
Sedef Hastası:

Bende bir sedef hastasıyım. Gerçekten öyle paradoks bir rahatsızlık ki stres sedefi tetiklerken sedefte stresi tetikliyor. Rahmetli Agop Katoğyan'' a nam-ı değer Kolsuz Agop'' a gittim ve beni cerrahpaşaya yönlendirdi. Orada özel bir sedef polikliniği var. sadece sedef ve behçet hastalığı ile ilgilenen bir bölüm. 1 yıl boyunca fototerapi gördüm ve şu an tertemizim. tavsiyem cerrahpaşa sedef polikliğine gitmeniz.

yanıt1
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title