Haberler

İmo'dan Elektrik Zammına Tepki: "AKP, Krizin Faturasını Halka Çıkarmaktan Vazgeçmeli"

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), elektriğe yapılan yüzde 22 zammı eleştirerek, "AKP Hükümeti, ekonomik krizin faturasını halka çıkarmaktan vazgeçmelidir" açıklamasını yaptı.

İMO'dan yapılan açıklamada, demir-çelik ve inşaat malzemelerine yapılan fahiş zamların ardından yüksek zammın son adresinin elektrik olduğu, 2008 yılının başından bu yana elektriğe yapılan zam oranının yüzde 40'a ulaştığı kaydedildi. Açıklamada, AKP'nin zamlarda gösterdiği cömertliği çalışanların ücret artışı talebinde göstermediği, sorunun bir kez daha halkın sırtına yükleyerek çözme yolunu seçtiği savunuldu.

Zam oranlarının sadece elektrik faturalarına yansımayacağı, beraberinde diğer tüm alanları etkileyeceği kaydedilen açıklamada, durumun halkın alım gücünde ciddi bir daralmaya yol açacağı belirtildi. Açıklamada, "Enerji zamlarından etkilenecek olan diğer bir alan da inşaat sektörü olacaktır. Sektör, maliyet artışı itibariyle enerji zamlarından etkilenecek ve maliyet artışı en nihayetinde tüketiciye yansıyacaktır" denildi. (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title