Haberler

IMF: Türk Ekonomisi İyi Verim Göstermeyi Sürdürdü

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Başkanı Dominique Strauss -Kahn, Türk Ekonomisinin Karşılaştığı Zorlayıcı Dış Ortama Rağmen Makul Ölçüde İyi Bir Performans Göstermeyi Sürdürdüğünü Belirtti.

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Türk ekonomisinin karşılaştığı zorlayıcı dış ortama rağmen makul ölçüde iyi bir performans göstermeyi sürdürdüğünü ve gelecek dönemde Türkiye'nin reform yolunda devam etme sınavıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Dominique Strauss-Kahn, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun, Türkiye'nin Stand-By programının yedinci ve sonuncu gözden geçirme dönemini sonuçlandırarak 3,65 milyar dolarlık nihai kredi dilimini serbest bırakmasının ardından Türk ekonomisine ilişkin değerlendirme yayınladı.

Strauss-Kahn, açıklamasında, ''Ekonomik faaliyet dayanıklılık gösterirken, doğrudan dış yatırımların girişi güçlü kaldı. Ancak arza ilişkin şoklar, enflasyonu yükseltti ve küresel kredi piyasalarındaki dalgalanma, Türkiye'nin dış finans risklerini yükseltti. Son zamanlardaki iç siyasi gelişmeler de yatırımcı hissiyatını etkiledi. Bu dış ve iç gelişmelere karşın, Türk finans piyasaları geçen yılki yüksek kazançlarının bir kısmını kaybetti'' dedi.

Türk makamlarının ekonomik programı yeniden rayına oturtmak için önemli adımlar atarak bu sınavlara karşılık verdiğini anlatan Strauss-Kahn, ''sosyal güvenlik reformunun kabulü, kamu finansmanının uzun dönemde sürdürülebilmesine katkıda bulunacak önemli bir başarı. Vergi idaresini güçlendirecek ve enerji sektörünü reforme edecek yeni eylem kararları da memnuniyetle karşılandı" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title