Haberler

IMF Temaslarını Tamamladı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ve IMF Türkiye Yerleşik Temsilciliği'ne Yeni Atanan Hossein Samiei Ankara'da Dün Başladıkları "Tanışma Amaçlı" Görüşmelerini Bugün Tamamladılar.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ve IMF Türkiye Yerleşik Temsilciliği'ne yeni atanan Hossein Samiei Ankara'da dün başladıkları "tanışma amaçlı" görüşmelerini bugün tamamladılar.

Giorgianni ve Samiei bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldiler.  Giorgianni ve Samiei dün de sırasıyla Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet  Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı ile görüştüler.

IMF heyeti, Türkiye'deki yeni hükümette görev alan ekonomi yetkilileriyle tanışmak ve görüşmelerde bulunmak üzere 11 Eylül'de Ankara'ya gelmişti.

Görüşmelerde ağırlıklı olarak vergi ve sosyal güvenlik reformu, bütçe performansı, enflasyon ve cari işlemler konularının ele alındığı belirtildi.

Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, bu yıl en son 1 Mart'ta başlayan altıncı gözden geçirme görüşme görüşmeleri için Türkiye'ye gelmişti.

Stand-by düzenlemesinin 6. gözden geçirmesine ilişkin niyet mektubu ise IMF İcra Direktörleri Kurulu  tarafından Mayıs ayında görüşülerek onaylanmış ve 749.5 milyon SDR (yaklaşık 1.135 milyar dolar) tutarındaki  kredi dilimi serbest bırakılmıştı. IMF ile üç yıllık olarak imzalanan ve 2008 Mayıs'ında sona erecek program kapsamında gözden  geçirmelerden kalan üçünden ikisinin bu yıl içinde, diğerinin de gelecek yıl yapılması öngörülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title