Haberler

IMF Gözden Geçirmeyi Kısa Kesecek

IMF'nin Ankara'da Sürdürdüğü 7. Gözden Geçirme Çalışmaları, IMF ve Dünya Bankası'nın ABD'de Gerçekleştireceği Bahar Toplantıları Nedeniyle Kısa Kesilecek.

IMF’nin Ankara’da sürdürdüğü 7. Gözden Geçirme çalışmaları, IMF ve Dünya Bankası’nın ABD’de gerçekleştireceği bahar toplantıları nedeniyle kısa kesilecek.

8 Ekim’de resmen gözden geçirmeye başlayan IMF heyeti, 18 Ekim’de Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in başını çektiği ekonomi yönetiminin ABD’deki toplantıya gitmek üzere hareketiyle eş zamanlı olarak gözden geçirmenin Ankara’daki görüşme bölümünü sonlandıracak.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, 4 Ekim’de İstanbul’a gelen, 8 Ekim’de de Ankara’da 7. Gözden Geçirme görüşmelerine başlayan IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki hayat gözden geçirmenin görüşme bölümünü bu hafta tamamlayacak. Ağırlıklı olarak bütçe üzerinde çalışan IMF heyeti, bütçenin yarın geceyarısına kadar TBMM’ye sunulmasının ardından, araya da IMF-Dünya Bankası toplantıları girdiği için Ankara’dan ayrılacak.

EV ÖDEVİ BIRAKILACAK

IMF heyeti, 18 Ekim’de Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere ABD’ye gitmesiyle eşzamanlı olarak Türkiye’den ayrılacak. Böylece gözden geçirmenin Ankara’daki görüşme bölümü 10 günde tamamlanmış olacak. Buna karşın özellikle 2008 bütçesi için yüzde 6,5 faiz dışı fazla sorunu yaşanması nedeniyle IMF heyetinin, KİT fiyat ayarlamaları ve vergi başta gelmek üzere gelir artırıcı önlemler ile harcamaları kısmaya dönük bir dizi ev ödevi bırakması bekleniyor.

Bu arada, IMF ve Dünya Bankası’nın bahar toplantılarına katılacak olan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkanı Rodrigo de Rato, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile görüşecek. IMF yönetimi ile görüşmelerde 7. Gözden Geçirmeye ilişkin durum netleşecek. ABD’deki toplantıların ardından birkaç hafta içinde yeni niyet mektubunun IMF’ye gönderilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title