Haberler

IMF'den Türkiye ekonomisi için yüzde 6'lık büyüme tahmini

Güncelleme:

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin 2021'de pozitif büyümeye devam etmesinin beklendiğini belirterek, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6 oranında büyümesinin öngörüldüğünü aktardı. Açıklamada, parasal ve kredi genişlemesine odaklanan politika müdahalesinin ekonomik büyümeye güçlü bir ivme kattığına dikkat çekildi.

IMF'den yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisine ilişkin 4. Madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulguları paylaşıldı.

Açıklamada, Kovid-19 salgınının diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de sağlık ve ekonomiyi etkilediği aktarıldı.

Parasal ve kredi genişlemesine odaklanan politika müdahalesinin ekonomik büyümeye güçlü bir ivme kattığına işaret edilen açıklamada, ancak aynı zamanda önceden var olan kırılganlıkları artırarak ekonomiyi iç ve dış risklere karşı daha duyarlı hale getirdiği ifade edildi.

REFORMLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hızlı para ve kredi büyümesinden uzaklaşan son politika dönüşü memnuniyetle karşılanıyor. Bu dönüşüm devam ederse ve geçici salgın odaklı ilave destek, orta vadeli mali konsolidasyon için güvenilir bir planın yanı sıra finans sektörü ve yapısal reformlarla birleştirilirse, tamponlar daha hızlı şekilde yeniden oluşturulabilir. Yapısal reformlar, salgının uzun vadeli olumsuz etkilerinin oluşturduğu riskleri hafifletmeye odaklanmalı ve en savunmasızları desteklemek, işgücü piyasası esnekliğini teşvik etmek ve kurumsal borçların azaltmasını kolaylaştırmak için hedeflenen önlemleri içermelidir."

POLİTİKA MÜDAHALESİ EKONOMİDE KESKİN BİR TOPARLANMA SAĞLADI

Açıklamada, Türkiye'nin 2020'ye önceden var olan kırılganlıklarla girdiği anımsatılarak, salgına karşı uygulanan ilk politika müdahalesinin ülke ekonomisinde keskin bir toparlanmaya yol açtığı vurgulandı.

IMF'nın açıklamasında, 2020'nin sonlarından itibaren para politikasının sıkılaştırılmasının, geçici düzenleyici tedbirlerin gevşetilmesinin ve devlete ait banka kredilerindeki belirgin yavaşlamanın Türk lirası üzerindeki baskıyı sınırlamaya ve güveni yeniden inşa etmeye yardımcı olduğu aktarıldı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN YÜZDE 6 BÜYÜME BEKLENTİSİ

Türkiye ekonomisine ilişkin görünümün de değerlendirildiği açıklamada, "Ekonominin 2021'de pozitif büyümeye devam etmesi bekleniyor." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2021'de yaklaşık yüzde 6 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Zaman içinde sürdürülen politikaların yeniden dengelenmesinin daha dayanıklı orta vadeli büyümenin temelini oluşturacağına işaret edilen açıklamada, mali yapısal reformların konsolidasyonu destekleyeceği ve mali riskleri azaltacağı ifade edildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (26)

ben biliyorum:

büyüme dediği borçların büyümesi daha çok borçlanmadan paraların ortadan kaybolmasından bahsediliyor okumanıza gerek yok haberi.

11
0
yanıtYanıtla
Gerçek:

Ya bu oyunları bırakın allah aşkına millet aç aç

10
0
yanıtYanıtla
Ekonomik Terimler Karın Doyurmuyor:

Ne oldu şimdi yani.Bu haberden sonra yarın unun etin domatesin yağın fiyatımı inecek ne olacak söyleyin de bilelim.Akıl var mantık var kardeşim.İmf bugün tersi bi açıklama yapsaydı ama herşeyi ucuza alsaydık.

9
0
yanıtYanıtla
NEEEEE????:

Hangi ekonomi hangi reformlar?????

7
1
yanıtYanıtla
Pukat:

Bu büyümenin bize ne faydası var. Yıllardır aynı terane

4
2
yanıtYanıtla
Fulusi:

Hangi reform yapildida bu kadar iyimser bir tablo çıktı ortaya vatandaşın görüp hissetmediği. Faiz lobisi dış gucler yine kaslarını doldurma peşinde yoksa böyle konu

5
1
yanıtYanıtla
Hakan Özduran:

Bravo gurur duyuyoruz Ulkemizle! Herkez ac Ulkem buyuyor (:

5
0
yanıtYanıtla
AHMET:

ulan siğortamız bile yok açız nasıl büyüyoruz bende anlamadım ayçiçk yağ bile yüzde 50 zam geldi bir sokağa çıkın insanların evlerine gidip bir dolaplarına bir bakın görürsünüz büyümeyi

5
0
yanıtYanıtla
Yozgatli:

Biz bunu markette manav da tarım da araç piyasasinda vergilerde görmek istiyoruz kağıt üzerine bende yazarım çocuklar.

5
0
yanıtYanıtla
SAG VE SOLCU:

BÜTÜN PARTILILERDEN ÖZÜR DILEYEREK BIR SEY SOYLEMEK LAZIM, YILLIK GELIRIN 1000/6 ( BiNDE ALTISI ) EGITIME AYRILDIKTAN SONRA ISTERSE YUZDE YÜZ ARTSIN BÜYÜSÜN . . . EKONOMININ YUZDE 6 BUYUYECEGI IYI BIR HABER DEGIL DEMIYORUM, BIRAZ GERÇEKÇI OLMAMIZ LAZIM ABD VE JAPONYA YILLIK GELIRLERININ 2. 5 VE YÜZDE 3. 2''SINI EGITIME AYIRIYOR BIZ 1000DE ALTISINI AYIRIYORUZ . . NEDEN?

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title