Haberler

IMF Başkanı Rato'dan "Türkiye" Açıklaması

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo Rato, Türkiye'nin IMF Programının Çok Başarılı Olduğunu Söyleyerek, Seçimler Öncesi Hükümetin Aldığı Kararlara Gereğinden Fazla Anlam Yüklememek Gerektiğini Söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo Rato, Türkiye'nin IMF programının çok başarılı olduğunu söyleyerek, seçimler öncesi hükümetin aldığı kararlara gereğinden fazla anlam yüklememek gerektiğini söyledi.

ABD'nin başkenti Washington'da bir basın toplantısı düzenleyen Rato, "Türkiye'nin programı çok başarılı. Geniş ve derinlemesine bir program. Türkiye'nin para çevrelerinde ve yapısal reformlarında birçok yenilikler gerçekleştirildi. Reformların çoğu yürürlüğe girdi" diye konuştu. Türkiye'de Kasım ayında yapılacak seçimler öncesi hükümetin bazı kararlar aldığını vurgulayan Rato, "Bu kararlara fazla anlam yüklenmemeli. Sadece Türk hükümetinin değil, Türk toplumunun da ekonomik reform ve istikrarın ülkeye getirdiği avantajların farkında olduğuna güvenim sonsuz" ifadelerini kullandı.

(EÖB-İB-İB-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title