Haberler

IMF Başkanı "Doğal Kaynak Milliyetçiliğine" Karşı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, Doğal Kaynaklarından Daha Fazla Yararlanmak İçin "Kaynak Milliyetçiliği" Yaptığını Öne Sürdüğü Hükümetleri Uyardı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, doğal kaynaklarından daha fazla yararlanmak için ''kaynak milliyetçiliği'' yaptığını öne sürdüğü hükümetleri uyardı.

De Rato, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) Viyana'daki konferansında yaptığı konuşmada, ''bazı ülkelerin uluslararası petrol şirketlerinden aldıkları vergileri yükseltmek ya da sözleşme koşullarını değiştirmek yoluyla doğal kaynakları üzerindeki kontrollerini ve bunlardan elde ettikleri gelirleri artırmak istediğini'' belirterek, ''bu çabaların tersine sonuç verebileceğini'' söyledi.

De Rato, enerji kaynaklarına sahip ülkelerin bu yöntemlerle kısa vadede kazançlı çıkabileceklerini, ancak yatırımcıları caydırarak uzun vadede zaralı çıkacaklarını iddia etti.

IMF Başkanının bu sözleriyle, başta Venezüella olmak üzere, Bolivya, Çad, Cezayir ve Rusya'yı muhatap aldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title