Haberler

IMF Altıncı Gözden Geçirme Raporu Türkiye Güçlü Politika Taahhüdünü Yeniledi

IMF'nin Türkiye'ye İlişkin Hazırladığı Ülke Raporları İçinde Bulunan, Stand-by Altında Gerçekleştirilen Altıncı Gözden Geçirme ve Enflasyon Danışma Görüşmelerine İlişkin Raporda, Türkiye'de Yönetimin Ekonomide Güçlü Politikalar Uygulanacağına İlişkin Taahhüdünü Yenilediği Belirtildi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'ye ilişkin hazırladığı raporlar arasında yer alan, stand-by anlaşması uyarınca gerçekleştirilen altıncı gözden geçirme ve enflasyon danışma toplantılarıyla ilgili raporda, Türkiye'de yönetimin güçlü ekonomik politikalarla ilgili taahhüdünü yenilediği belirtildi.

75 sayfalık 4 mayıs itibarıyla elde bulunan veriler uyarınca hazırlanan raporda Türkiye'nin güçlü bir makroekonomik performans gösterdiği belirtildi. Ekonomik etkinliğin iç talebe duyulan yüksek güvene bağlı olarak yeniden denge bulurken zorluklara dirençli kaldığı belirtilen raporda doğrudan yabancı yatırımların, rezervlerin yükselmesine olanak verecek şekilde arttığı bildirildi. Raporda net kamu borç oranının hızlı bir şekilde düştüğü kaydedildi.

Hassasiyetlerin sürdüğünü bu raporda da dile getiren IMF, cari işlemler açığının zirve yaptığını, hala yüksek olduğunu, enflasyonun ısrarla hedef üzerinde seyrettiğini belirtti. Temmuz genel seçimlerinin politik riski artırmış bulunduğu tahminine yer veren IMF, bu hassasiyetlerin, dıştan gelen büyük ölçüdeki miktardaki portföy yatırımlarıyla birlikte Türkiye'yi yatırımcı nezdinde duyarlı hale getirdiğini savundu.

"Bu zemine karşın, yetkililer güçlü politikalar konusundaki taahhütlerini yenilediler. Ek Niyet Mektubu'nda, 2007 için GSMH'nin 6.7'si oranında faiz dışı fazla, sıkı para politikasının muhafaza edilmesi ve yapısal reformlarda ilerleme önerilmiştir" denilen raporda sosyal güvenlik reformunu gerçekleştirmeye yönelik yapısal önlemler, güçlü vergi yönetimi ve mali düzenlemeler ile sağlık ve enerji sektörlerinde verimlilik artışı, "başarılı program icrası gerektiren alanlar" olarak sayıldı. (ANKA)

(ORH/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title