Haberler

Imeset'17 Bitlis Konferansı Başladı

BİTLİS Eren Üniversitesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Mühendislik, Fen Bilimleri, Eğitim ve Teknoloji Konferansı (IMESET'17 Bitlis), çeşitli üniversitelerden 300 bilim insanının katılımıyla başladı.

BİTLİS Eren Üniversitesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Mühendislik, Fen Bilimleri, Eğitim ve Teknoloji Konferansı (IMESET'17 Bitlis ), çeşitli üniversitelerden 300 bilim insanının katılımıyla başladı.

Bitlis Eren Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Marka Şehir Bitlis' temalı IMESET'17 Bitlis konferansı, 300 bilim insanının katılımıyla başladı. Konferansa, Vali İsmail Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Rektör Yardımcıları, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan Vali Ustaoğlu, kültür şehri Bitlis'in uluslararası bir konferansa evsahipliği yapmasının gurur verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Bitlis, bir kültür abidesi olarak çeşitli uluslararası platformlarda ve ülkemizin tarih ve kültür merkezli bir çok alanında kendine yer bulmuştur. Bilimsel çalışmalara, temel oluşturacak gerçeklikleriyle konu olmuş ve tarihten günümüze kadar pek çok gezginin, seyyahın ve ziyaretçi'nin gıpta ederek, dillerden dillere aktardığı bir kent olarak kültürel arenadaki yerini almıştır. 'Yaşayan bir şehir" bilinciyle bizlere gülümseyen bu şehre dikkatle bakmalıyız. Nasıl ki; bir insanı ayakta tutan ve yaşatan şey ruh ise, bir şehri ayakta tutan şey de tarihi, kültürü ve değerleridir. Bu değerlere sahip çıkmak, onları korumak ve bu kenti hak ettiği muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bu anlamda, bu şehrin hizmetkarı olarak, Bitlis'in marka bir şehir olması yolunda her türlü gayret ve çalışmaların, takipçisi ve destekçisi olacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ise, üniversitelerin önemli fonksiyonlarından birinin de o yörenin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve taleperini karşılamak ve aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine öncülük etmek olduğunu dile getirerek, "Üniversitelerin öncelikli işi, eğitim öğretim olarak görülür. Bilimsel araştırmalar, üniversitelerin büyük zamanını alır. Bunun da böyle olması gerekiyor. Bilimsel araştırmaların sonuçları, ya makale olarak dergilerde yer alır, ya da böyle önemli etkinliklerde sunulur. Yerel olan bilgiler buraya geldiği zaman küreselleşir ve insanlığın hizmetine açılır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferansa katılan bilim insanlarına birer plaket verildi. 2 gün sürecek olan konferans, sonuç bildirgesinin okunmasıyla son bulacak. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eren Üniversitesi Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title