Haberler

İmar Bankası Davası Karara Bağlandı

İmar Bankası Kayıtlarının Yetkililere Teslim Edilmemesiyle İlgili, Aralarında Murat Hakan Uzan ve Bahattin Uzan'ın da Bulunduğu 20 Sanığın Yargılandıkları Dava Karara Bağlandı. Mahkeme, Bahattin Uzan'ı 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezası ve Bin 666 YTL Para Cezası ile Cezalandırdı.

İmar Bankası kayıtlarının yetkililere teslim edilmemesiyle ilgili, aralarında Murat Hakan Uzan ve Bahattin Uzan'ın da bulunduğu 20 sanığın yargılandıkları dava karara bağlandı. Mahkeme, Bahattin Uzan'ı 1 yıl 8 ay hapis cezası ve bin 666 YTL para cezası ile cezalandırdı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Akar ve Tacettin Pak ile tutuksuz sanıklar Erol Hürbaş, Birol Çilingir, Yaşar Avni Gürol, Mehmet Koray Özkaya, Erdal Zeybey, Gürol Demirkol, Mustafa Say, Nuray Özel, Nimet Hülya Talu katıldı, diğer sanıklar ise gelmedi. Mahkemede sanıklar ayrı ayrı beraatlarını talep etti. Sanıklardan Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Murat Hakan Uzan ve Yeşim Öztürk hakkında İmar Bankası'nın belge ve kayıtlarını denetime ibraz etmemek ve denetime engel olmak suçlarından dava açıldığını hatırlatan mahkeme heyeti, bu sanıkların savunmalarının alınmadığını belirterek dosyalarının ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, sanıklardan Bilge Doğru, Nimet Hülya Talu, Mehmet Koray Özkaya, Mustafa Say, Azmi Yılmaz, Suat Gusunali ve Selahattin Bal'ın yüklenen suçları işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme, sanıklardan Erdal Zeybey ve Ahmet Özen'in de suç kastıyla hareket ettiklerinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatlarına karar verdi. Mahkeme, "bilgi ve belgeleri vermemek, denetim görevinin yapılmasına engel olmak" ve ayrıca "bilgileri otomatik işleme tabii tutulmuş bir sisteme ve unsurlarını zarar vermek" suçlarından cezalandırılmaları istemiyle haklarında kamu davası açılmış olan sanıklardan Gürol Demirkol, Birol Çilingir, Yaşar Avni Gürol, Erol Hürbaş, Çiğdem Karakoç ve Nuray Özel'in 1 yıl 3 ay hapis ve bin 250 YTL adli para ile cezalandırılmalarına karar verdi. Ancak mahkeme, bu sanıkların ileride bir daha suç işlemeyecekleri hususunda kanaat oluştuğundan verilen cezaların ertelenmesini hükme bağlandı.

Mahkeme, "Bankanın belge ve kayıtlarını denetime ibraz etmemek ve denetime engel olmak" suçlarından sanıklar Bahattin Uzan, Tacettin Pak, Hilmi Başaran ve Mustafa Akar'ın banka tüzel kişiliği içerisindeki konumları, meydana gelen neticenin ağırlığı ve sanıklardaki suç kastının yoğunluğu göz önüne alınarak 1 yıl 8 ay hapis ve bin 666 YTL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanıklara verilan bu cezalar ertelenmedi.

(SK-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title