Haberler

İmamoğlu'ndaki Yangın Yer Yer Yeniden Başladı

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, İmamoğlu İlçesi Uluçınar Köyü Mevkisinde Çıkan ve Yaklaşık 100 Hektarlık Alanda Etkili Olan Yangını Söndürme Çalışmalarının Şiddetli Rüzgar ve Havının Kararması Nedeniyle Güçlükle Sürdüğünü Bildirdi.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, İmamoğlu ilçesi Uluçınar köyü mevkisinde çıkan ve yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarının şiddetli rüzgar ve havının kararması nedeniyle güçlükle sürdüğünü bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, İmamoğlu ile Aladağ ilçeleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının büyük ölçüde kontrol atına alındığını, ancak, şiddetli rüzgar nedeniyle yer yer yeniden başladığını söyledi.

İlk belirlemelere göre 100 hektar alanda etkili olan yangına havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemediğini ifade eden Yılmaz, ''70 arazöz, iş makineleri, 400 personel ve 50 askere ek olarak, Mersin ve Kahramanmaraş'tan ek 100 personel de geldi. Yangını tamamen kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title