Haberler

İmam Şafii ve Fıkıh Düşüncesinin Mezhepleşmesi Kitabı

İmam Şafii ve Fıkıh Düşüncesinin Mezhepleşmesi Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. İmam Şafii ve Fıkıh Düşüncesinin Mezhepleşmesi Kitabı kitabının kısa özeti.

Mekke'nin ilim atmosferinde yetişip Medine birikiminden beslenen ve bu donanımla Irak fıkhıyla tanışan, bu çevrelerin ilmî yaklaşımını eleştiri süzgecinden geçirerek güçlü yanlarını son dört yılını geçirdiği Mısır'ın ilmî ortamında sistematik bütünlüğe kavuşturan Şâfiî, dönemin kelâm anlayışına mesafeli durup amel eksenli bir din anlayışı benimsemiştir.

Bütün dinî verileri organik bir bütünlüğe kavuşturup fonksiyonel hale getirmeyi amaçlayan Şâfiî, bağlamı gözeten bir dil analizi ve güçlü bir mantık örgüsü esasına dayalı yorum yöntemiyle, Kur'an ve Sünnetin dil dokusunu çözümleyip anlam katmanına nüfûz ederek sahih dinin ana gövdesi ve iç işleyişini keşfetmeye, böylece din yorumunda keyfi kurgulamalara mahal bırakmayacak bir mekanizma oluşturmaya girişmiştir. Yoğun telif ve tedris faaliyetleriyle oluşturmaya muvaffak olduğu zengin fıkıh birikimi vefatından sonra adına nispet edilecek mezhebin nüvesini oluşturmuştur. Bu birikim, talebelerinin gayretleriyle bir asırlık zaman diliminde mezhep yapısına kavuşmuştur. Bu süreci yakından izleyen elinizdeki kitap İslam düşüncesini derinden etkilemiş bir müçtehit imamın fikir dünyasını ve fikriyatı etrafında örülen mezhebi tanıtmaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Bilal Aybakan,Medine Efe

Yayınevi: İz Yayıncılık

ISBN: 9789753556903

Boyut: 14.0x21.0

Sayfa Sayısı: 255

Basım Yılı: Yok 0

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Mekke Irak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title