Haberler

İmam Hatip Öğrencileri Sınırdaki Mehmetçiklere Mektup Yazdı

Denizli'de imam hatip lisesi öğrencileri, "İmam hatiplinin kaleminden bir çift sözüm var" projesi kapsamında sınırda nöbet tutan Mehmetçiklere mektup gönderdi.

Denizli'de imam hatip lisesi öğrencileri, "İmam hatiplinin kaleminden bir çift sözüm var" projesi kapsamında sınırda nöbet tutan Mehmetçiklere mektup gönderdi.

Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin öncülüğünde Şırnak Uludere Şenoba 48. Hudut Tugay Komutanlığında görev yapan Mehmetçiklere yazdıkları mektuplarla, hazırladıkları çeşitli yiyecek paketlerini gönderdi.

Öğrenciler, "Bayrakla dertleşen, toprakla birleşen, can verip devleşenlere bir çift sözüm var" başlığı ile öğretmenlerinin rehberliğinde yazdıkları mektupları, sınırda görev yapan askerlere ulaştırılmak üzere PTT'ye teslim etti.

Mehmetçiğe hediye olarak gönderilen kuruyemiş paketlerinin üzerine "Sahipsiz kalan bir vatanın batması haktır, Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır", "Vatan için yaşayıp vatan için öldünüz, siz toprağa değil kalplere gömüldünüz", "Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi, Gözüm al bayrak arar kulagım ezan sesi", "Dedem koynunda yattıkça benimsin ey güzel toprak, neler yapmış bu millet tarihe bir sor bak" yazan öğrenciler, yazdıkları mektuplarla da duygularını dile getirdi.

Okul müdürü Hüsamettin Küçükçal yapılan çalışmayla ilgili şunları söyledi:

"Bu proje ile Mevlana'nın 'Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşırlar' sözünde olduğu gibi duygu birlikteliği oluşturmayı hedefledik. Dağda nöbet tutan ve terörle mücadele eden, bu uğurda kanını döken hatta canını feda eden askerlerle öğrencilerimiz arasında duygu birlikteliği sağlamak, düşünen, yorumlayan, ülke meselelerine kafa yoran bir nesil yetiştirmek amacıyla bu projeyi başlattık.

Vatanını seven, vatanı için mücadele eden kahramanlarımızı seven, onlarla gönül birlikteliği sağlayan öğrenciler yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca en zor iklim koşullarında bu karda kışta vatanı için mücadele eden kahramanların gönüllerinde sıcak bir meltem estirmek, onlara yalnız değilsiniz demek istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Uludere Denizli Şenoba Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title