Haberler

İller Bankası Kredi Vadelerini Uzatıyor

İller Bankası, Belediyelere 3, 5 ve 10 Yıl Vadeyle Tahsis Ettiği Kredilerin Vadelerini Sırasıyla 5, 10, 15 Yıla Çıkarıyor.

İller Bankası, belediyelere 3, 5 ve 10 yıl vadeyle tahsis ettiği kredilerin vadelerini sırasıyla 5, 10, 15 yıla çıkarıyor.

İller Bankası Yönetim Kurulu, 3 yıllık malzeme ve ekipman kredisinin vadesini 5 yıla, belediye yatırım programındaki projeler işler için tahsis edilen 5 yıllık kredinin vadesini 10 yıla ve İller Bankasının yatırım programında yer alan projelere yönelik 10 yıllık kredinin vadesini de 15 yıla uzatıyor.

İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, kredi vadelerini belirleme yetkisinin Yönetim Kuruluna verilmesini öngören yönetmelik değişikliğinin, önceki gün yayımlandığını anımsattı ve kurulun bir an önce toplanarak, bundan sonra verilecek krediler için vade uzatılması yönünde karar alacağını söyledi.

Atasoy, uzun vadeli kredilerin vadelerinde herhangi bir değişiklik için daha önce yönetmelikte düzenleme yapmak gerektiğini belirterek, piyasa koşullarında Bankaya esneklik sağlayabilmek için inisiyatifi Yönetim Kuruluna bıraktıklarını kaydetti.

Atasoy, İller Bankasının belediyelere tahsis ettiği 3 tip kredi için Yönetim Kurulunun ''şablon'' belirleyeceğini ve projelerin hangi kapsama giriyorsa ''otomatik'' olarak o vadeyle kredilendirileceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title