Haberler

İller Bankası 75 Yaşında

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Cumhuriyet Döneminin İlk Eserlerinden Olan İller Bankası Genel Müdürlüğü Binası'nın (Taş Bina) 70. Yılında Restore Edilip, Hizmete Alınması Nedeniyle Düzenlenen, İller Bankası'nın 1933'ten Bugüne Kadar Ülke Kalkınmasında Üstlendiği Görevleri Çeşitli Malzemelerle Anlatan Serginin Açılışını Yaptı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Cumhuriyet döneminin ilk eserlerinden olan İller Bankası Genel Müdürlüğü Binası'nın (Taş Bina) 70. yılında restore edilip, hizmete alınması nedeniyle düzenlenen, İller Bankası'nın 1933'ten bugüne kadar ülke kalkınmasında üstlendiği görevleri çeşitli malzemelerle anlatan serginin açılışını yaptı.

Törene, Bakan Özak'ın yanı sıra, Bakanlık Müsteşarı Sabri Erbakan, İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, eski İller Bankası Müdürleri Selahattin Babüroğlu, Esat Kıratlıoğlu, Teoman Ünüsan da katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Özak, İller Bankası'nın 75 yaşında olduğunu ama, çok genç, dimdik ayakta, sorumluluk sahibi, aşkı şevkiyle ülkenin her metrekaresine hizmet getirmenin heyecanını yaşayan bir kurum olduğunu söyledi. İller Bankası'nın çok önemli hizmetler vermeye devam ettiğini belirten

Özak, 'Ahde Vefa' başlığının çok önemli olduğunu ve daha önce emeği geçenleri minnetle ve şükranla andıklarını söyledi. Bakan Özak, sergide 70 yıllık objelerin bulunduğunu ve onlara bakarak bilim ve teknolojinin öneminin anlaşılacağını ifade ederek, "İstiklal Savaşı'nı bize kazandıran, sorumluluk, birlik ve beraberliği istikbal savaşında da gösterirsek, Türkiye daha iyi durumlara gelecektir" dedi. İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ise İller Bankası gibi büyük bir kurumu yönetmenin hem zor

olduğunu, çünkü titizlikle yıllardır sürdürülen başarının devam ettirilmesi gerektiğini, hem de kolay olduğunu çünkü, Banka'nın oturmuş bir kurum olduğunu kaydetti. 75 yıllık maziye sahip bu kuruluşu sonraki nesillere ulaştırmak için ilk adımı attıklarını belirten Atasoy, şimdi de Taş Bina'nın alt katında bir dokümantasyon merkezi kurmak istediklerini söyledi. Daha sonra Bakan Özak, Atasoy ve eski Banka müdürleri, 1933'te binanın ilk açılışında kullanılan makasla serginin açılışını gerçekleştirdiler.

Bakan Özak ve sergiyi dolaştıktan sonra İller Bankası Genel Müdürlüğü'nden ayrıldı.

(MÜG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title