Haberler

İlköğretim Okulundaki Dehşet

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Beyoğlu'ndaki bir ilköğretim okulunda meydana gelen yaralama olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, "2.5 milyon öğrencinin her birinin başına bir öğretmen, idareci veya polis dikme lüksümüz yok" dedi.

Katıldığı bir programda, Beyoğlu'ndaki Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu 8. sınıfta eğitim gören Batuhan Ç.'nin gizlice okula soktuğu kuru sıkıdan bozma tabancayla arkadaşı Şerife T.'yi ağır yaralamasıyla ilgili soruları yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, "Benim elimde sihirli bir değnek yok. Burada okuyan 2.5 milyona yakın öğrencimiz var. 83 bin öğretmenimiz de görev yapıyor. Bu 3 bin okulda 2.5 milyon öğrencinin her birinin başına bir öğretmen, idareci veya polis dikme yetkimiz yok. Böyle bir

lüksümüz de yok. Anne baba olarak, yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, çocuklarımızı bu yöne götüren sebepleri araştırması gerekiyor" dedi.

Özer, olaya karışan 3 öğrenciden 2'sinin babaları olmadığını ifade ederek, "Yaralayan çocuğun babasının da 5 yaşındayken gözleri önünde cinayete kurban gittiğini tespit ettik. Biz burada çocukları topluma kazandırmak için acaba anne-baba veya idareciler olarak gerekli görevimizi yapıyor muyuz? Bunu bir düşünmemiz gerekir. Bu bakımdan olay ferdi bir olaydır" diye konuştu.

(FMY-EY-EY-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title