Haberler

İlköğretim Okulunda Deprem Tatbikatı

Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile Öğrencilere Deprem Tatbikatı Gerçekleştirdi. Deprem Alarmı Verildiğinde Cenin Pozisyonu Alıp Sıraların Yan Tarafına Saklanan Öğrenciler, 30 Saniye İçerisinde Okulu Boşalttı.

Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilere deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Deprem alarmı verildiğinde cenin pozisyonu alıp sıraların yan tarafına saklanan öğrenciler, 30 saniye içerisinde okulu boşalttı.

Sivil Savunma ekipleri tarafından il merkezinde bulunan deprem tatbikatlarının 30.'su Lütfiye Binnaz İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Öğrencilere önce sınıflarda deprem sırasında yapılması gereken konularla ilgili bilgiler sunuldu. Zilin çalmasını deprem olarak varsayan ekipler, göçük altında kalındığında çevredeki herhangi bir şeye ritmik şekilde vurarak yerlerini belirtmeleri gerektiğini söylediler. Aktarılan bilgilerin ardından zilin çalmasıyla birlikte öğrenciler sıralarının yanlarında cenin pozisyonu aldılar. Daha sonra da 30 saniye içerisinde bütün öğrenciler, sırayla panik yaşamadan dışarı çıkarıldı. Okul önünde sıraya giren öğrencilere son ikazları yapan ekipler başka bir okulda tatbikat yapmak üzere ayrılırlarken, eğitimlerin süreceği belirtildi.

(SER-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title