Haberler

İlköğretim Okulu Lise Oldu

Başkent Ankara'da Okulların Açılmasına Az Bir Süre Kala İlginç Bir Olay Yaşandı. Çocuklarını Okula Kayıt Yaptıran Veliler, İlköğretim Okulunun Liseye Dönüştüğünü ve Kayıtlarının Geçersiz Olduğunu Duyunca Şok Geçirdiler.

Başkent Ankara'da okulların açılmasına az bir süre kala ilginç bir olay yaşandı. Çocuklarını okula kayıt yaptıran veliler, ilköğretim okulunun liseye dönüştüğünü ve kayıtlarının geçersiz olduğunu duyunca şok geçirdiler.

İlköğretim 1'inci sınıflar için ders zili çaldı. Öğrenciler bir hafta okula uyum sağlayabilmek için ders başı yaptılar. Ancak bazı okullarda kayıt sorunları yaşanmaya devam ediyor. Ankara'da Eryaman semtinde bulunan bir okulda filmlere konu olacak bir kayıt olayı yaşandı. Birçok öğrencinin kayıt yaptırdığı ilköğretim okulu son anda liseye dönüştürüldü. Öğrenciler ise kaydoldukları ilköğretim okulunun liseye dönüştürüldüğünü okullarına gittiklerinde öğrendiler. Çocuklarını evlerinin en yakınında bulunan

Cemil Meriç İlköğretim Okulunu'nun liseye dönüştürülmesi sonucu okula gönderemeyeceklerini öğrenenen veliler soluğu okulda aldılar. Okulların açılmasına iki gün kala öğrencilerini evlerinin karşısında bulunan okula gönderemeyecek olan veliler ve okul güvenliği arasında tartışma yaşandı. Veliler, "Okulun açılmasına iki gün kaldı, ortada kaldık" diye konuştular. Çocuklarını sevinçle okula göndermeye hazırlanan veliler, son dakika süpriziyle karşılaşınca şok geçirdiler. Kayıt yaptırdıkları halde okullarına

gidemeyecek olan öğrencilerin ise gözlerinde sevinç yerine gözyaşı hakim oldu. Okul heyecanı içerisinde olmaları gereken öğrenciler ise okullarına gidememeleri halinde eylem yapacaklarını söylediler. Cemil Meriç İlköğretim Okuluna kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları başka okula da alınmıyor. Öğrenciler, okul içerisinde 'Okulumuzu İstiyoruz' şeklinde slogan attılar.

(DUY-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title