Haberler

İlköğretim Okulları Arası Siyer-İ Nebi Bilgi Yarışması Sonuçlandı

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Nisan tarihinde başlayan ve 54 ilköğretim okulunun katıldığı 'İlköğretim Okulları Arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması' finali yapıldı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Nisan tarihinde başlayan ve 54 ilköğretim okulunun katıldığı 'İlköğretim Okulları Arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması' finali yapıldı.

Şair Nabi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen finale; Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Milli Eğitim şube müdürleri Hüseyin Aslıhan, Nihat Yıldırım, İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile okul müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrenciler katıldı. Kıyasıya geçen yarışmanın sonucunda; Rasime Polat İlköğretim Okulu ve Yunus Emre İlköğretim Okulu 120 puanla yarışmayı aynı puanla bitirdi. Bunun üzerine yedek sorulara geçildi. Yedek soruların sonunda ise Rasime Polat İlköğretim Okulu, sorulan 5 soruya doğru cevap vererek il birincisi oldu. Yarışmalar sonucunda dereceye giren okulların sıralaması şöyle:

"Rasime Polat İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, 2002 Vakıflar İlköğretim Okulu ve Ahmet Erseven İlköğretim Okulu"

Dereceye giren okullara plaket, madalya ve çeşitli ödülleri; İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Nihat Yıldırım ile İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Abdurrahman Kırıkçı tarafından verildi.

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nın ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Ahmet Pala, "Bugün üç ayların başlangıcı, Regaip Kandili ve Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması. Harika bir şey ve üçü de birbirini tamamlıyor. Bu yarışmanın en güzel tarafı nedir biliyor musunuz? Tam bin çocuğumuz Siyer-i Nebi -peygamberimizin hayatını- okudu. Bu harika bir şey. Bu soruların birçoğunu da ben bilmiyorum onu söyleyeyim. Çünkü sorular öyle seçilmiş ki kitabı okumayanlar bu soruları cevaplayamaz. Gördüm ki kitabı dikkatli okumuşlar. Kutluyorum onları, yakın çalışma arkadaşlarımı kutluyorum, jüri üyelerini kutluyorum, okul müdürlerimizi kutluyorum.

Pala, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz gerçekten çok iyi. Onları seyrederken rahatlıyor ve mutlu oluyorum. Yani onların yüzlerinde, ruhlarında, gönüllerinde ben geleceği görüyorum. Onlar bizim iftiharlarımız. Hakikaten biz onlarla ne kadar övünsek azdır." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nihat Yıldırım Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title