Haberler

İlköğretim Haftası

Ağrı Valisi Süleyman Elban, İlköğretim Haftası programına katıldı.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, İlköğretim Haftası programına katıldı.

Hafta nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen programa katılan Vali Elban, okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmasını yapan Elban, her ülkenin gelecekle ilgili bir hedefi ve idealinin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ise kısa sürede muasır medeniyetler seviyesini yakalama ve geçme hedefinin olduğunu aktaran Elban, bu hedefe ulaşmanın ise çok çalışma, doğru bilgiye ulaşma ve bunları doğru kullanmakla olabileceğine dikkati çekti.

Elban, "Doğru bilgiye ulaşmanın ilk adımı ve yolu da eğitim ve öğretimden, okullarımızdan geçmektedir. Bizler bu hedefe ulaşabilmek için eğitim öğretimin kalitesi ve şartlarını her geçen gün iyileştirmek ve seviyesini yükseltmek zorundayız. Gelişmiş ve kendimize hedef olarak koyduğumuz, muasır medeniyetler seviyesine ulaştığını söylediğimiz ülkelere baktığımızda, hepsi eğitim meselesini çoktan çözmüş ve artık belli bir kaliteyi yakalamış. İnşallah bizler artık iyinin daha iyisini nasıl yapabiliriz aşamasına geliriz." ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, idareci, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyen Elban, görevleri başında şehit düşen öğretmenleri de minnetle andıklarını söyledi.

Ülkelerin kalkınmasının temelinin eğitim olduğuna vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan ise bilginin önemine değinerek, öğretmenlerden öğrencilere hazır düşünceleri aktarmaktan ziyade düşünmeye sevk etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından program, şiirlerin okunması, horon gösterisi, müzik dinletisi ve birinci sınıfa gidecek öğrencilere 4. sınıf öğrencilerinin çiçek vermesiyle devam etti.

Program, Vali Elban'ın öğrencilerle yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla hazırlanan pastayı kesmesiyle son buldu.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk Kaya, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Elban Ağrı Güncel Haberler

title