Haberler

İlköğretim Haftası

Elbistan ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Elbistan ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Gazi Paşa İlköğretim Okulu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, ilçe genelinde özel ve resmi 118 eğitim kurumunda 35 bin 188 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Devletin 470 bin adet ücretsiz ders kitabını poşetli bir şekilde öğrencilerin sıralarına bıraktığını anlatan Kaymakam Akkoyun, şöyle konuştu:

"Bu yıl birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda 51 zorunlu dersin müfredatında değişiklik yapıldı. Müfredatla ilgili öğretmenlerin, akademisyenlerin, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve diğer paydaşların görüşleri dikkate alınarak yapılan bilimsel çalışma sonucunda bu müfredat hazırlanmıştır. Müfredatın en önemli özelliği sade ve anlaşılır olması, değerler eğitimini temel alan milli ve manevi değerlerin içinde olduğu bir yeni bir programdır."

Elbistan olarak eğitimde iyi bir noktada olduklarını dile getiren Akkoyun, özellikle son 4-5 yılda ilçeye kazandırılan 343 derslikle birlikte ilçede tekli eğitim yapan okulların oranının yüzde 90'a ulaştığını, yapımı devam eden ve planlanan yatırımlarla 2019 yılında okulların tamamının tekli eğitime geçeceğini söyledi.

Konuşmanın sonunda mezun öğrenciler tarafından eğitime yeni başlayan öğrencilere bayrak devir teslim töreni yapıldı.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşkın, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Hasan Ayhan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tuncay Akkoyun Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title