Haberler

İlköğretim Haftası

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması dolasıyla mesaj yayımladı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması dolasıyla mesaj yayımladı.

Vali Azizoğlu, mesajda, ülkenin geleceği olan çocukların yüreklerinde bilgi ve sevgi ışığını yakmak üzere 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına başlanmanın heyecanının yaşandığını belirtti.

Çağdaş eğitimin, toplumsal yaşamın biçimlendirmesi, yükseltmesi ve çağdaşlaşma sürecinin başarıya ulaşmasının vazgeçilmez ögelerinden olduğunu aktaran Azizioğlu, "Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar, genç nüfus yoğunluğuna sahip ülkemizin geleceği için de temel koşuldur." ifadelerini kullandı.

Azizoğlu, şehre ve ülkeye değer katacak, güçlü kılacak, teknolojiye hakim, eleştirel düşünebilen, kendine güveni yüksek ve yeni fikirler üretebilen, vizyonu geniş bireylerin oluşmasının eğitim anlayışının temelini oluşturduğunu aktardı.

Eğitim konusunda fiziki imkanların sürekli gözden geçirildiğini vurgulayan Azizoğlu, " Erzurum'un en ücra köşesinde yaşayan çocuklarımızın da eğitim haklarını kutsal sayıyoruz. Bu amaçla, gerek hayırseverlerimizle imzaladığımız protokoller gerekse devletimizin yaptığı yatırımlarla Erzurum'un eğitimdeki beklentilerini hem fiziki açıdan hem de kalite açısından artırmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Mesajında öğretmenlere de seslenen Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Değerli öğretmenlerimiz, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında en önemli görev sizlere düşmektedir. Ailelerimiz en kıymetli varlıkları olan çocuklarını, sizlere emanet etmektedirler. Sizin de asli göreviniz, bu çocuklarımızı milli, ahlaki, insani ve evrensel değerlerle yetiştirmek ve hayatta lazım olan her türlü bilgi ve becerilerle donatmaktır. Sizlerin birinci muhatabı öğrencilerimizdir. Bu yüzden onları seviniz, önemseyiniz ve önemli olduklarını hissettiriniz."

Azizoğlu, Erzurum'da 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde, 11 bin 595 okul öncesi, 50 bin 748

ilkokul, 61 bin 398 ortaokul ve 42 bin 378 orta öğretim olmak üzere 166 bin 119 öğrencinin, bin 262 okulda eğitim göreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Seyfettin Azizoğlu Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title