Haberler

İlköğretim'de 'Sağlıklı' Dönem

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli ile İlköğretim Müfredatının Birebir Örtüşeceğini Belirterek, "2008'den Sonra Türkiye'de Daha Sağlıklı Bir İlköğretim Yapısı, Ölçme ve Değerlendime Yapısı Hakim Olacak" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli ile ilköğretim müfredatının birebir örtüşeceğini belirterek, "2008'den sonra Türkiye'de daha sağlıklı bir ilköğretim yapısı, ölçme ve değerlendime yapısı hakim olacak" dedi.

Bakan Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda OKS'nin kaldırılması ve yerine 6, 7 ve 8. sınıflarda uygulanacak olan Seviye Belirleme Sınavı ile ilgili düzenlediği toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Fen Liselerine gitmek isteyen öğrencilerde, fen, matematik ve sosyal ağırlıklarının farklı olarak değenlendirileceğini söyledi. Öğrencilerin 'merkezi yerleştirme' ile yerleştirileceğini belirten Çelik, öğrencilerin puanlarını eline aldıktan sonra 6, 7 ve 8. sınıfta üç yılın sonucu

eline geçtiği zaman öğrencilerin tercihlerini yapabileceklerini söyledi. Bakan Çelik, bugünkü merkezi yerleştirme sistemi nasıl ise öğrencilerin ona göre yerleştirileceklerini ifade etti. Çelik, 'Yerleştirmede merkeziyetçi bir yapı olacak" dedi. Genel liselere başlangıç itibari ile seviye belirleme esaslarına uygun olarak yerleştirme yapmayı düşünmediklerini belirten Çelik, "Bütün okullları Anadolu Liseleri seviyesine çıkararak, kademeli olarak o modele geçilebilir. Bir gazetecinin 'Yüzde 5 davranış notu az

değil mi?' sorusu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i güldürdü. Yıl sonu ortalamasına etki edecek olan davranış notu ile ilgili olarak Bakan Çelik, davranış notunun öğrenci çok uysal mıdır? ya da çok yaramazmıdır? şeklinde olmayacağından belirterek, "Davranış notunu yüzde 5'den yüzde 10'a çıkarmak doğru değildir. Bize gelen tekliflerde davranış notunu yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarın yönünde bir teklif yok" dedi. Dershanelerin yeni sistemin gelmesi ile birlikte etkilerini kaybedeceği yönündeki bir soru

üzerine Bakan Çelik, bu konuda dershanelerden kendilerine bir takım eleştiriler geldiğini ancak eleştirilerin yıl sonu başarı notunun yüzde 25'den daha aşağıya inmesi yönürde teklif geldiğini aktardı. Yıl sonu başarı notunun öğrenciyi okula bağlayacağının altını çizen Çelik, dershanecilerin öğrencilerin dershaneye yerine okula bağlanacakları için kendilerini tepki gösterdiklerini ancak bunu doğru bulmadıklarını söyledi. Çelik sözlerine şöyle devam etti:

"Her yıl yapılan seviye belirleme sınavlarından sonra okullarda kendilerine bir öz eleştiri yapacaklar. Buna göre kendi eksikliklerini telafi etme yönüne girecekler. Yeni müfredat bütün sınıflarda gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlanacak. Tam da bu esnada yeni sınav modeli de devreye girmiş olacak. Ortaöğretime geçiş modeli ile ilköğretime müfredatı birebir örtüşeceği için 2008'den sonra Türkiye'de daha sağlıklı bir ilköğretim yapısı, ölçme ve değerlendirme yapısı hakim olacak".

(DUY-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title