Haberler

İlker Başbuğ'a Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlker Başbuğ'u eleştirerek, "Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmektir. Asker kışlasının içerisinde oturup, saldırıları izleyecek mi" dedi.

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Afrin şehidine icra gelmesine ilişkin olarak, "Bununla ilgili gerekli talimatlar verildi. Bu terbiyesizliği yapan kimse onunla ilgili hukuki takibat, her şey yapılacaktır. Böyle şehidimizle ilgili bu tür haciz muamelesi yapmak kimsenin haddine değildir. Bununla ilgili cenaze merasiminde o gün ben yapmıştım. Devlet bir defa böyle bir acze düşmez, düşemez, düşürenlere de hesabı sorulur" ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ CEVABI ALACAK"

Eski Genelkurmay Başkanı'nın açıklamalarına yönelik olarak Erdoğan, "Ben tabii bunu az önce duydum. Bir Genelkurmay Başkanı'ndan emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmektir. Asker kışlasının içerisinde oturup, saldırıları izleyecek mi? Böyle bir durumda mı olacak? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Böyle bırakılamaz. Ne demek Afrin Harekatı siyasete alet edilemez. Afrin Harekatını siyasete alet edenler zannediyorum beyefendinin birlikte hareket ettiği tiplerdir. Kimlerle hareket ediyorsa, onlar siyasete alet ediyor. Esad'ın yanına gidenler kimlerse, onlarla paylaşsın, şu andaki iktidarla değil. Asla böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun" dedi.

"VATİKAN'A BAĞIŞ" İFTİRASI

Vatikan'a bağış yaptığı için gittiğine yönelik iddialara Erdoğan, "cevabı verildi zaten. Bunlar hayatlarında böyle bir şey yaşamamışlar. Bunlarla ilgili hukuki süreç ayrıca çalışıyor. Bugüne kadar, 15-16 yıllık iktidar dönemimiz içerisinde Allaha hamd olsun, biz hiçbir yere bu tür diyet ödeyerek veya para vererek randevu almış değiliz. Terbiyesizler, kendi hayatları böyle geçmiş. Bunlar bu tür yerlere bu tür randevuları alarak, aracılarla, tefecilerle bu işleri yürütmüşler. Bizim ne aracıyla ne tefeciyle işimiz yok. Biz bu ülkenin kendi ağırlığıyla bu tür davetleri kabul ederiz. Vatikan ziyaretimiz bir iade-i ziyarettir. Sayın Papa Türkiye'yi, beni ziyaret etti mi? Bende uluslararası hukukta bu vardır. Bizde bu talebimize karşılık olumlu cevabı aldık ve iade-i ziyareti gerçekleştirdik. Kudüs süreci içinde Sayın Papa ile gayet güzel, uyum içerisinde gerek İslam gerek Hristiyan dünyasının bir dayanışmasını sergiledik. Bunları o dönem içerisinde yaptık ve gayet güzel bir karşılamayı Vatikan olarak yaptılar, Uzun süren bir görüşmemiz oldu. Tabi bu malum tipler yetişemedikleri üzüme koruk derler" şeklinde konuştu.

İTTİFAKIN ADI

İttifakın Ay yıldız' ismine yönelik soruya Erdoğan, "Gayet güzel. İçeriği nedir, onu da öğreniriz. Doğru olan herd şeyin yanındayız" diye konuştu.

KARDAK'TAKİ GERGİNLİK

Türk Yunan botlarının çarpıştığına ilişkin iddiaları soran gazeteciye Erdoğan, "Kardak'ta geç saatlerde Yunanlılar yine şaşırdı. Yunan botlarının Kardak'a geliş gidişleri oldu. Biz başından itibaren Yunan tarafına, 'Bu tür işleri yapmayın, etmeyin, bizi sıkıntıya sokmayın, it dalaşını havada da bırakalım, denizde de bırakalım' dedik. Tabii bırakılmayınca askerimiz de görevini yapıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İlker Başbuğ Vatikan Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title